Linkse media draaien weer op volle toeren: 'De alt-right-beweging heeft Baudet in het zadel geholpen!'

Geen categoriemrt 17 2017, 10:00
Nu de uitslag er toch echt ligt, begint de mainstream media alweer excuses te vinden voor waarom rechtse partijen aan steun hebben gewonnen. Zou het misschien zijn omdat ze degelijke standpunten hebben? Nee joh: het is gewoon een complot van de alt-right-beweging!
Oh, wat was (het linkse deel van) de wereld opgelucht toen bleek dat de 'extreemrechtse raspopulist' en 'fascist' Geert Wilders toch niet de verkiezingen had gewonnen. Dat dat niet zou gaan gebeuren had iedereen met een minimale hoeveelheid aan politiek besef wel kunnen voorspellen, maar de politiek analysten bij plekken als de NOS, CNN en BBC zagen het als een 'land dat de populistische stormram eindelijk tot halt heeft geroepen'. Dat de magere winst van de PVV eerder te verklaren is door het feit dat Geert Wilders gewoon een waardeloze campagne op halve kracht heeft gevoerd - mede door het gedoe met zijn beveiliging - is iets wat er natuurlijk niet in gaat bij die mensen. Het idee alleen al.
Er moet echter natuurlijk niet een té sterk beeld gevormd worden waarin de wereld van extreemrechts verlost zou zijn: wie ga je anders demoniseren? Het linkse mediakartel heeft gelukkig al een nieuw doelwit gevonden: Thierry Baudet, lijsttrekker en inmiddels ook fractievoorzitter van Forum voor Democratie, dat vanuit het niets twee zetels wist binnen te slepen. En dat hebben ze allemaal te danken aan de zogenaamde 'alt-right-beweging', die ook verantwoordelijk zou zijn voor de winst van Donald Trump, Brexit en alle andere dingen die linkse mensen niet leuk vinden in deze wereld. Volgens het NRC heeft deze groep door het gebruik van memes en andere ludieke internetdingetjes Forum voor Democratie op een laagdrempelige manier aan de man gebracht in digitaal Nederland, met enorm veel succes:

Op Twitter deed de beweging afgelopen maanden pogingen de mainstream kiezer te bereiken. Op het sociaal netwerk zijn tientallen accounts actief die zichzelf als ‘Dutch alt-right’ identificeren.

En natuurlijk zouden vele van die Twitteraccounts nep zijn. Nou, gelukkig zouden de lieverdjes van links dat soort dingen in ieder geval nooit in hun hoofd halen!
Maar om terug te keren naar de werkelijkheid: de overwinning van Forum voor Democratie valt natuurlijk prima te verklaren zonder er allerlei rare complottheorieën bij te halen. De belangrijkste reden blijft natuurlijk dat Nederland het inderdaad, zoals Thierry vaak gezegd heeft, zat is met het partijkartel dat elkaar altijd maar de beste baantjes toeschuift zonder dat er echte democratie aan te pas komt. En niet minder belangrijk: er is een onmiskenbare behoefte aan een nieuwe rechtse partij die als alternatief kan dienen voor de VVD van Mark Rutte, die haar rechtse wortels allang heeft doorgesneden. Tot slot: Forum heeft de campagne gewoon erg goed aangepakt, wat voor een groot deel verklaart waarom zij wél en VoorNederland niét in de Kamer terecht zijn gekomen. Beide partijen hadden uitstekende standpunten, maar die van Baudet en Hiddema wist kiezers veel beter te bereiken, en dan vooral op social media. En warempel: daar hadden ze niet eens nepaccounts voor nodig!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten