Mafkees Donald Trump blijft wild om zich heen slaan over Russische inmenging; zijn impopulariteit groeit met de dag

Geen categoriemrt 20 2017, 20:00
Het gaat allesbehalve goed met het presidentschap van Donald Trump.
Pas twee maanden is Donald Trump de president van de Verenigde Staten, en nu al lijkt de hele boel behoorlijk bergafwaarts te gaan. Slechts 37% van de Amerikanen heeft nog vertrouwen in de president, terwijl 63% inmiddels niks meer moet weten van de vastgoedbaas die de helft van de tijd in Florida vakantie viert:
https://twitter.com/StevenTDennis/status/843513556821839872
Geen enkele andere president is zo snel zo razend impopulair geworden als Donald Trump. Je kan het gerust een dieptepunt noemen.
Het is ook niet moeilijk te zien waarom zo weinig Amerikanen nog vertrouwen hebben in hun pasgekozen president: het schandaal dat de Russen de halve Amerikaanse verkiezingen hebben gehackt, lijkt als maar groter te worden. Vandaag wordt FBI-directeur James Comey onder ede gehoord over pogingen van Moskou om de Amerikaanse democratie in het honderd te sturen, en hij geeft inderdaad toe dat de aanwijzingen serieus genoeg zijn om een onderzoek te openen:
https://twitter.com/CNNJason/status/843833434032164864
Maar bij Donald Trump lijken alle stoppen al langgeleden doorgeslagen te zijn, en gaat de president gewoon verder met het verkondigen elk verhaal over Russische bemoeienis met de Amerikaanse verkiezingen "FAKE NEWS" (in hoofdletters, ja) zijn. De plaat voor z'n kop zou haast niet groter kunnen zijn:
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/843776582825267201
Dit gaat niet goed aflopen. Of het nu klopt of de Russen zich bemoeid hebben met de verkiezing én Trumps campagne of niet, wat we vandaag wederom zien is een enorm impopulaire president die om zich heenslaat als een klein kind dat wordt verteld dat hij vanavond niet buiten mag spelen. Kortom: Donald Trump blijkt dus wederom de grootste vijand van Donald Trump, en dat gaat hem - als hij niet uitkijkt - vroeg of laat z'n baan als machtigste man van de Verenigde Staten kosten.
Bedenk namelijk dit: Republikeinen blijven Trump namelijk alleen maar steunen zolang ze denken dat hij hen verkiezingen kan laten winnen. Als de kans daarop tot een minimum wordt gereduceerd, zal het i-woord gevaarlijk dichtbij op de loer liggen. Inderdaad: impeachment. Het enige wat Trump moet doen om die procedure om de Amerikaanse president te onttronen over zich af te roepen, is doorgaan waar hij momenteel mee bezig is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten