PVV eist actie van kabinet tegen procedures stapelende nepasielzoekers die weigeren te vertrekken

Geen categoriemrt 21 2017, 13:00
Tijd voor actie -- en wel meteen.
De PVV heeft met ontsteltenis kennis genomen van het nieuws dat duizenden nepasielzoekers mazen in de wet gebruiken om langer in Nederland te blijven terwijl ze al gehoord hebben gekregen dat ze niet meer welkom zijn. Kamerlid Sietse Fritsma eist antwoorden van het kabinet over vragen over deze materie. Ook wil hij dat er onmiddellijk wordt ingegrepen.
Eerder vandaag berichtten wij dat duizenden nepvluchtelingen weigeren te vertrekken nadat ze gehoord hebben dat ze nooit en te nimmer een verblijfsvergunning zullen krijgen. Deze mensen zijn naar Nederland gekomen onder een vals voorwendsel, namelijk dat ze niet veilig zijn in eigen land. In hun geval blijkt dat gewoon niet waar te zijn. Daarom krijgen ze geen toestemming om te blijven en moeten ze terug naar het achterlijke land waar ze vandaan komen.
Helaas werken ze daar massaal niet aan mee. Ze gebruiken allerlei procedures om hun verblijft zo lang mogelijk te rekken, ongetwijfeld in de hoop dat ze daardoor uiteindelijk zo lang in Nederland zijn dat ze in aanmerking komen voor een (generaal) pardon of iets dergelijks.
Sietse Fritsma van de PVV ziet die bui ook al hangen, wat dan ook de reden is dat hij het kabinet oproept om hier per direct iets aan te doen. Zojuist stelde hij deze vragen aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over deze materie.

1.) Hoe beoordeelt u het dat kansloze asielzoekers massaal hun uitzetting / vertrek naar het land van herkomst traineren door steeds bezwaar- en beroepsprocedures te beginnen?

2.) Hoeveel van deze vreemdelingen blijven (daardoor) in Nederland hangen?

3.) Bent u bereid om onmiddellijk maatregelen te treffen om dit uit de hand gelopen procedurestapelen tegen te gaan? zo ja, welke? Zo nee, waarom niet?

Vervolgens vraagt hij zich af of het kabinet iets wil doen aan het onderliggende probleem, wat de enorme toestroom van nepvluchtelingen is:

4.) Deelt u de mening dat het noodzakelijk is om de grenzen voor asielzoekers te sluiten teneinde alle problemen die gepaard gaan met de asielinstroom te voorkomen? Zo nee, waarom niet?

We zien de antwoorden van het demissionaire kabinet natuurlijk met graagte tegemoet, maar ik twijfel er geen moment aan dat de staatssecretaris het zoveelste kulverhaal zal ophangen zonder verantwoordelijkheid te nemen voor zijn falen. De staatssecretaris van Veiligheid en Justitie gaat namelijk over asielzaken. Het is aan hém om ervoor te zorgen dat nepasielzoekers het systeem niet overweldigen, wat nu duidelijk het geval wel is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten