Rebelse CDA-senator draait helemaal door: "CDA is Wilders-light!"

Geen categoriemrt 19 2017, 21:00
En nee, dat bedoelt ze niet als compliment.
Ria Oomen is links, politiekcorrect tot op het bot, al jaren lid van het incestueuze partijkartel (maar verder nergens echt goed in), en is ervan overtuigd dat ze ver verheven is boven het gewone volk (lees: jij en ik). U raadt het al: mevrouw zit in de Eerste Kamer.
Dat doet Oomen voor het CDA, de christendemocratische middenpartij. Opmerkelijk genoeg heeft ze het nu helemaal gehad met haar eigen partij omdat die hoegenaamd "Wilders-light" zou zijn:

"Ik vind van veel partijen, ook de mijne, dat ze te veel Wilders light zijn geworden. En dat hoort niet in de Nederlandse samenleving”, zei Oomen tegen L1.

Nou klopt het zeker dat het CDA zich als redelijk rechts presenteerde tijdens de verkiezingscampagne, maar dat is niet hetzelfde als "Wilders light" zijn. Sybrand Buma is gewoon kritisch op massa-immigratie, de politieke correctheid, en het socialisme. Nog niet zo heel lang geleden werden dat soort standpunten gezien als typisch des CDA's. Dat mevrouw Oomen daarover valt komt eerst en vooral doordat ze links tot op het bot is en veel beter op haar plek zou zijn bij GroenLinks.
Triest natuurlijk, maar mevrouw was nog niet klaar:

Volgens Oomen heeft het overnemen van de PVV-punten niet voorkomen dat veel kiezers op de partij van Wilders hebben gestemd. De andere partijen moeten daarom uitzoeken wat de kiezers dan aantrekt in de PVV.

En nu komt het écht schokkende: mevrouw Oomen geeft hardop te niet te begrijpen waarom er eigenlijk mensen zijn die op de PVV stémmen. Zo heeft ze onlangs geflyerd in een Limburgse wijk waar de PVV veel aanhang heeft. Maar, zegt ze, die wijk is tegenwoordig veel mooier dan vroeger! Hoe kan het nou toch dat die achterlijke klootviolen daar dan toch op Wilders stemmen?
Goh, mevrouw Oomen, zou het iets te maken kunnen hebben met het opengrenzenbeleid dat ook door ú gesteund wordt? Of door de dictatuur van de politieke correctheid, waardoor mensen hun mening niet meer mogen verwoorden uit angst a) verketterd en b) mogelijk zelfs vervolgd te worden? Of misschien met de uitholling van de zorg? Of het feit dat er jaarlijks miljarden worden uitgegeven aan het overeind houden van zuid-Europese EU-lidstaten terwijl in Nederland hele volkswijken verpieteren?
Of misschien met de continue dreiging van radicaal-islamitisch terrorisme?
Hmm?
Het is echt ongelooflijk dat zo'n vrouw a) niet door heeft wat er leeft onder PVV-kiezers en b) dat ze dat nog hardop durft te zeggen ook.
Afijn, het CDA mag zich gelukkig prijzen dat mevrouw de senator deze uitspraken niet deed vóór de verkiezingen. Anders had ze haar partij vrijwel zeker zomaar een paar zetels gekost.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten