Roderick Veelo (RTL Z) gaat los op Baudet-haters: "Onverdraagzaam links kiest wéér voor karaktermoord"

Geen categoriemrt 30 2017, 8:00
Nou hoor je het eens van een ander.
Extreem-links is tegenwoordig zo gek aan het worden dat zelfs journalisten van RTL Z er he-le-gaar genoeg van hebben. Case in point, deze heerlijke column van Roderick Veelo. In zijn stuk haalt hij uit naar de radicaal-links Baudet-haters die het Kamerlid van Forum voor Democratie stelselmatig uitschelden voor nazi, fascist en vrouwenhater. Daarbij richt hij zich eerst en vooral op Erik van Muiswinkel en Asha Ten Broeke, twee notoire linkse lafbekken die andersdenkenden voortdurend wegzetten als een gevaar voor de samenleving.

De agressie van Van Muiswinkel sluit naadloos aan op het beeld, dat tegenstanders inmiddels van Baudet hebben opgetuigd. Dat is het beeld van een gevaar voor de samenleving. Zoals Wilders dat zou zijn en Fortuyn dat ooit geweest zou zijn. Volkskrant-columniste Asha ten Broeke liet geen twijfel bestaan over dat gevaar en omschrijft Baudet als een fascist, die houdt van het verkrachten van vrouwen. Dat vond Ten Broeke nooit eerder, maar pas toen zij geschrokken was van zijn verkiezingssucces.

Hij concludeert:

Het historisch besef bij mensen als Ten Broeke en Van Muiswinkel is verontrustend gering. Niet alleen hebben ze geen benul van wat fascisme is, ze blijken ook niets geleerd te hebben van waar de demonisering van Fortuyn toe heeft geleid.

En fascisten zijn niet in staat een andere mening te verdragen. Die gaan snel over op intimidaties en geweld.

Ook bij Forum voor Democratie hebben ze onderhand genoeg van de verdachtmakingen en demonisering aan het adres van Baudet, getuige deze tweet waarin de partij de column van Veelo deelt:
https://twitter.com/fvdemocratie/status/847335906876903424
De demonisering van Baudet neemt steeds ergere vormen aan. En waarom? Niemand die het me echt kan uitleggen. Baudet is de laatste weken niet opeens veranderd. Hij is al jaren wie hij nu is. Hij werd altijd met rust gelaten, zelfs tijdens de campagne, maar opeens is het raak en moet hij het ontgelden.
Het enige wat er wel veranderd is, is dat hij nu in de Tweede Kamer zit. Dát is het probleem. Links kan het gewoon niet verkroppen dat Nederland er een flamboyante, niet-politiekcorrecte en echt rechtse parlementariër bij heeft. En dus moet hij ten koste van alles kapot worden gemaakt.
Nou, slecht nieuws voor radicaal-links Nederland: hoe meer jullie Baudet aanvallen, hoe meer wij van rechts hem zullen steunen. We hebben met Pim Fortuyn gezien wat er gebeurt als we dat niet doen, als we jullie laffe aanvallen afschrijven als 'idioterie van de bühne.' Hij eindigde uiteindelijk met een taart in het gezicht en een kogel in zijn lijf. Dat gaan we niet nog een keer meemaken.
Overigens heb ik ook nog een opmerking voor deze linkse gekken: de enige fascisten van tegenwoordig zijn jullie. Wij van rechts gunnen ieder het recht op de vrijheid van meningsuiting. Maar jullie? Neen, een ieder die er ook maar een beetje rechtse opvattingen op nahoudt moet wat jullie betreft kapot, als niet goedschiks dan maar kwaadschiks. De nieuwe fascisten zijn de anti-fascisten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten