Schippers mag door: van verkenner tot informateur. VVD-CDA-D66-GroenLinks wordt haar laatste kunstje

Geen categoriemrt 26 2017, 21:00
Aangezien Edith Schippers al jarenlang een trouwe adjudant is van Mark Rutte betekent haar promotie tot informateur (van verkenner) dat de VVD-leider ervan uitgaat dat er binnenkort inderdaad een kabinet VVD-CDA-D66-GroenLinks komt.
Het kabinet VVD-PvdA is nog maar net demissionair of het volgende nachtmerriekabinet staat al te trappelen om het over te nemen:

Demissionair minister Edith Schippers gaat verder met het begeleiden van de kabinetsformatie. De afgelopen weken polste de VVD-politica al als verkenner politieke partijen over hun trek om in een kabinet te stappen. Zoals het er nu naar uitziet wordt ze ook informateur, melden bronnen aan deze krant.

Als dat zo is betekent dit dat de betrokken partijen -- en de VVD voorop -- een coalitie tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks echt mogelijk achten. Schippers is namelijk al jaren één van Ruttes meest trouwe adjudanten. Hij zal haar dus geen blauwtje willen laten lopen -- al helemaal niet omdat ze zelf al heeft aangegeven dat dit haar laatste trucje in Den Haag zal zijn. Ze is namelijk niet beschikbaar voor nóg een termijn als minister.
Dit betekent ook dat alle alarmbellen onderhand moeten afgaan bij alles wat zich ook maar enigszins rechts beschouwt in ons land. Als GroenLinks lid wordt van de coalitie kan je er namelijk vergif op innemen dat miljarden euro's weggegooid gaan worden aan onbetaalbare en volstrekt kansloze groene hobby's, en dat werkenden en zeker ondernemers (en zzp'ers) wéér het kind van de rekening worden. Dit terwijl zij de afgelopen jaren keer op keer zijn gepakt en het lastiger dan ooit hebben.
Als dit kabinet er komt kunnen zij -- die de ruggengraat vormen van de Nederlandse economie -- zich alvast voorbereiden op weer een paar bijzonder moeilijke jaren. Dieptriest, maar dit is wat er gebeurt als je deze partijen zo groot maakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten