Thierry Baudet haalt uit naar linkse haatmedia: "Het is allemaal heel doorzichtig en niet overtuigend"

Geen categoriemrt 22 2017, 12:00
Kan iemand de linkse haatmedia even uitleggen dat de verkiezingscampagne erop zit en dat ze dus wel op kunnen houden met hun hetze tegen Forum voor Democratie?
In gesprek met PowNews legt Thierry Baudet uit dat de linkse haatmedia de hetze tegen hem compleet en totaal verzonnen hebben. Steeds weer rukken ze uitspraken uit hun verband. Sterker nog, ze halen zelfs citaten uit zijn roman -- een fictief verhaal! -- en doen vervolgens net alsof die citaten zijn mening zijn. Dat is natuurlijk te belachelijk voor woorden. Het idee van een roman is nou juist dat je een heel verhaal en karakters verzint. Vandaar dat we ze onder de noemer fictie scharen.
Als de verslaggeefster hem vertelt dat hij sinds verkiezingsdag opeens van alle kanten wordt aangevallen antwoordt Baudet haar kalm:

"Ja, het is net alsof ze zich ineens realiseren dat we een relevante factor zijn en dat ze nu denken, 'oh jee, dit hebben we laten gebeuren, we moeten het nu nog even snel stoppen.' We zouden dan racistisch zijn, we zouden een hekel hebben aan vrouwen, het wordt er allemaal met de haren bij gesleept. Het is gewoon flauwekul."

Vervolgens stelt de PowNed-journaliste dat er nu net gedaan wordt alsof hij gelooft dat vrouwen het prettig vinden om verkracht te worden. "Dat is natuurlijk onzin. Ik zal nog één keer heel duidelijk zeggen dat is absolute onzin, dat geloof ik niet, dat heb ik ook nooit zo beweerd."
Dat klopt natuurlijk honderd procent, maar dat weerhoudt zijn geobsedeerde tegenstanders er jammer genoeg niet van om dit talking point toch steeds maar weer te gebruiken. Baudet:

"Er is een soort van verontwaardiging ontstaan en dan gaan we één zinnetje nemen dat iemand ooit geschreven heeft in een roman nota bene, dus in een fictie, en dan doen alsof dat gelijk staat met de opvattingen van iemand. Het is allemaal heel doorzichtig en niet overtuigend."

"Ik heb nooit op bedoeld, op één of andere manier te zeggen, dat iemand iets tegen iemands zin in mag doen," gaat hij verder. Daar voegt hij aan toe wat hij dan wél bedoelde: "Het is een feit dat veel vrouwen het leuk vinden als een man een beetje zijn best doet. En, nou ja, ik roep dus alle mannen op om vooral hun best te doen," sluit hij af met een lach.
Duidelijker dan dat kan hij het natuurlijk niet zeggen. Als dit onderwerp nu nog niet dood en begraven is moeten we Baudets critici maar gewoon keihard uitlachen. Dat is namelijk de enige behandeling die deze sneue types écht verdienen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten