Turkije gaat door: "Er is totaal geen verschil tussen 'liberalen' van Rutte en de fascist Wilders!"

Geen categoriemrt 16 2017, 14:00
Als Mark Rutte dacht dat Erdogan na de Nederlandse verkiezingen water bij de wijn zou doen komt hij bedrogen uit.
De Turkse regering gaat namelijk lekker door waar het mee bezig was vóór Nederland naar de stembus ging: ons land verketteren, en dan met name de VVD én de PVV, die voor het gemak maar over één geschoren worden in Ankara.
https://twitter.com/Conflicts/status/842290064096911362
Hilarisch genoeg waarschuwt de Turkse premier Yildirim nu voor een "heilige oorlog" in verband met het verkiezingsresultaat. Dat is niet alleen merkwaardig omdat Rutte een ruggengraat van glas heeft en dus vrij snel gebroken kan worden, maar ook omdat Nederland één van de meest agnostische en zelfs atheïstische landen van Europa is.
https://twitter.com/Conflicts/status/842292808606146560
Dat gaat lekker zo. Als Yildirim en president Erdogan nog even doorgaan horen we straks ongetwijfeld dat Nederland stiekem altijd het laatste bastion van de nazi's is geweest en dat we in het geheim een holocaust voorbereiden op onze islamitische medeburgers.
Natuurlijk vraagt ieder weldenkend mens zich af waarom de Turkse regering hier maar mee doorgaat? Iedereen weet en kan zien dat Nederland absoluut niet streng religieus is. Het land is alleen in naam nog 'judeo-christelijk.' Qua geloofsopvattingen is dat het al heel lang niet meer. Je kennis van de Nederlandse cultuur en politieke situatie hoeft niet zo heel groot te zijn om dat te bevatten, het zal dus ook algemeen bekend zijn in Ankara.
Waarom Erdogan en Yildirim dan toch lekker op het orgel blijven gaan? Heel simpel: ze denken er baat bij te hebben in verband met het referendum van 16 april waarin Turken beslissen of de autocratische president al dan niet meer macht willen geven. Door een vijand te hebben hopen ze de nationalistische gevoelens in Turkije zelf voldoende aan te wakkeren om dat referendum te winnen. Daarna zien ze ongetwijfeld wel verder -- en is de kans groot dat ze naar een redelijke oplossing op zoek gaan met Nederland en andere Europese landen. Tot die tijd zal het echter zo door blijven gaan -- tenzij Rutte alsnog door het stof kruipt en snel uitlegt dat hij het allemaal niet zo bedoelde en dat Cavusoglu nu 'natuurlijk' wél welkom is.
Doet hij dat niet -- en hij zou natuurlijk ongekend afgaan als hij dat wel doet -- dan gaat dit nog wel even door. Erdogan en Yildirim kennende krijgen we dan in ieder geval nog een maand lang het ene na het andere verhaal te lezen over die vreselijk racistische Nederlanders die een racist premier hebben gemaakt en 'de nieuwe nazipartij' beloond hebben met de tweede plek.
En DENK? Ach, dat keek en zag dat het goed was. Want drie zetels, dus wat maakt het uit dat Nederland systematisch verrot gescholden wordt?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten