Turkse nationalist Tunahan Kuzu: "Ik heb er spijt van dat ik Aboutaleb burgemeester van Rotterdam heb gemaakt"

Geen categoriemrt 09 2017, 11:00
Want de Marokkaanse-Nederlandse politicus heeft zowaar kritiek op jihadisten en andersoortig extreem-islamitisch tuig. Blijkbaar mag dat ab-so-luut niet van Tunahan Kuzu.
Tunahan Kuzu is veruit de meest vervelende man in het Nederlands parlement. En ja, dat wil wat zeggen. De Tweede Kamer zit namelijk vol opportunisten die lak hebben aan het belang van het land en er puur voor zichzelf zitten. Helaas worden die opportunisten allemaal afgetroefd door Kuzu; de Turkse nationalist die het open democratische systeem in Nederland misbruikt om etnische groeperingen tegen elkaar op te hitsen en daar zelf grof geld aan te verdienen als Kamerlid.
In zijn nieuwste vlog (of eigenlijk: Facebook Live-video) haalt Kuzu maar weer eens hard uit naar Ahmed Aboutaleb, de Marokkaans-Nederlandse burgemeester van Rotterdam.
Een DENK-kiezer vroeg Kuzu (via Facebook) wat zijn visie op Aboutaleb was. Nou, dat hoefde hij niet nog een keer te vragen. Kuzu ging meteen los:

"Ik weet dat twee weken geleden was het volgens mij? Een uitspraak die we hier tijdens de Q&A hebben gedaan werd landelijk nieuws. Daar krijg ik nog steeds wel vragen over, maar misschien is dit ook nog wel iets dat opgepikt zou kunnen worden."

Want:

"Ik ben gemeenteraadslid geweest in Rotterdam en toen ik gemeenteraadslid was in Rotterdam mocht ik mede bepalen of Aboutaleb burgemeester kon worden ja of nee. En als mensen mij de vraag stellen: 'Heb je nou ergens spijt van in je politieke carriere?' Dan kan ik nu echt wel zeggen dat ik spijt heb dat ik ooit heb ingestemd om Aboutaleb burgemeester van Rotterdam te maken."

"Je ziet dat hij, met name in de tijd na de aanslagen in Parijs en dat hele gebeuren rond Charlie Hebdo met zijn uitspraak 'Rot op,' heeft hij het echt voor heel veel Rotterdammers, inclusief mijzelf, helemaal verpest," aldus Kuzu.
Maar wacht eens even, waar had dat "rot op" betrekking op? Oh ja: Aboutaleb zei dat over jihadisten. Hij zei dat moslimextremisten die zich tegen onze vrijheden keren wat hem betreft maar beter kunnen oprotten. Het was dus geen algemene oproep aan allochtonen om Nederland te verlaten, maar puur en alleen gericht aan extremistische Nederlandhaters.
Geen normaal mens die daar een probleem mee kan hebben, maar helaas denkt Kuzu daar heel anders over. Blijkbaar wil hij de extremistische stem maar wat graag aan DENK verbinden, wat de reden is dat hij zich zo publiekelijk tegen Aboutaleb keert.
Blijkbaar moeten wij dat maar heel normaal vinden en zijn we 'racistisch' en intolerant als we daar iets van zeggen. En dat heeft dan ook nog de euvele moed om zich "Rotterdammer" te noemen.
Hier de idiote Q&A met Kuzu. Zijn opmerkingen over Aboutaleb beginnen rond de 18e minuut.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten