Verkiezingsnederlaag PvdA blijkt nog erger dan gedacht: slechts in ACHT stembureaus de grootste partij

Geen categoriemrt 30 2017, 20:21
De PvdA werd in minder dan één op de duizend stembureaus de grootste partij.
Dat de PvdA in zware problemen verkeert, is na de gigantische verkiezingsnederlaag van 15 maart voor iedereen wel duidelijk. Maar nieuwe data van de Politieke Academie tonen aan dat de nederlaag nog veel ernstiger was dan we tot nu toe wisten. Slechts in 8 van de in totaal 9357 stembureaus was de partij van Lodewijk Asscher het populairst. Let wel: we hebben het over een partij die niet zo heel lang geleden nog de tweede partij van Nederland was met 38 zetels in de Kamer. Die tijd lijkt echt voorgoed voorbij.
De acht stembureaus waar de PvdA de grootste partij werd, liggen allemaal in en rond Amsterdam – de traditionele thuisbasis van de rode partij. Zelfs Artikel 1 werd op meer plaatsen de grootste: de partij van Sylvana Simons was in 10 stembureaus het populairst, allen in Amsterdam Zuidoost. Gênanter voor de PvdA kan bijna niet. Goed, de partij heeft nog altijd negen zetels, maar het feit dat de partij vrijwel nergens het grootst is geworden, is veelzeggend. Kennelijk is de PvdA op geen enkele plek écht de populairste. Her en der verspreid door Nederland wonen nog wat PvdA-stemmers, maar echte PvdA-bolwerken (zoals vroeger Oost-Groningen en Amsterdam) zijn er niet meer.
Hopelijk betekent dit dat het einde definitief is ingeluid voor de partij van Lodewijk Asscher en Hans Spekman. Er is immers bijna geen enkele partij die Nederland zoveel schade heeft berokkend als de PvdA. Van massaimmigratie tot de Europese Unie, van integratiebeleid tot het onderwijs, er is geen beleidsterrein dat niet totaal is verpest door de PvdA. Het is zelfs de PvdA die verantwoordelijk is voor DENK – Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk werden immers oorspronkelijk voor de PvdA in de Tweede Kamer gekozen in 2012.
Laten we dus hopen dat bij de komende verkiezingen helemaal niemand meer op de PvdA stemt. Als de huidige trend zich doorzet, moet dat makkelijk lukken!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten