Walgelijk! Al Jazeera-kijkers van Londense aanslag roepen massaal 'Allah Akbar' en steken hun duimen omhoog

Geen categoriemrt 22 2017, 21:00
Het Midden-Oosten zit vol verknipte zielen. Die ons zo haten, dat ze juichen als onschuldige burgers de dood vinden.
Heel de wereld zoomde vandaag in op Londen, waar een verschrikkelijke terroristische aanval de aandacht opeiste. Angstaanjagende beelden van rennende massa's, schoten die worden gelost vlak naast het hart van de democratie, en bebloede mensen op de grond. Het was allemaal geen bijster prettige collage, dus steunbetuigingen voor de Engelsen stroomden dan ook direct binnen. Onder andere van onze eigen premier Rutte, maar zelfs opper-eurofiel Martin Schulz kon het ondanks de Brexit nog opbrengen om medeleven te tonen jegens het getroffen volk.
Wie daar echter niet toe in staat zijn, zijn lui in het Midden-Oosten die de beelden van de aanslag binnenkrijgen via de Qatarese staatszender Al Jazeera. Een livestream voor een Arabisch-sprekend publiek werd dan ook op de volgende manier ontvangen:
https://twitter.com/AldoSterone111/status/844582393113653249
Zoals een verbouwereerde Aldo Sterone dus opmerkt op Twitter:

"Ik kijk nu live naar Al Jazeera. Je gelooft werkelijk niet hoe hoog het aantal 'vind ik leuks', "goed gedaans" en "Allah akbars" is."

Sorry voor Aldo, maar ik geloof het helaas dus wel. Niet omdat ik een aartscynicus bent, maar wel omdat ik de beelden van juichende moslims vlak na een terroristische aanslag in Europa nu eenmaal heel goed kan herinneren. Dat is een geschiedenis die al teruggaat tot 11 september 2001, toen het Journaal beelden vertoonde van juichende Palestijnen die dolblij waren dat massamoorden nu ook eens in de VS plaatsvonden.
Maar terug naar de realiteit: dat dit soort gevoelens van virulente Westenhaat zo breedgedeeld worden in het Midden-Oosten, is reden genoeg om landen in dat gebied niet als onze vrienden te zien. Saudi-Arabië, Turkije, de Palestijnse gebieden, Qatar.. uiteindelijk zijn het allemaal bolwerken van islamistische haat waar we helemaal niets mee te maken moeten hebben. Die vaak zelfs (clandestien of niet) hebben bijgedragen aan de ondersteuning van terroristische activiteiten in Europa of elders, en voeden actief de haat tegen onze prachtige vrijheden.
Het wordt toch echt eens tijd dat we tegen die landen gaan zeggen: screw you. Want het applaudiseren van gewelddadige aanslagen bij ons in Europa kan dus echt niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten