Walgelijk ISIS roept op tot terreur tegen Joden: "Verkleed je als Jood en zorg dat je genoeg wapens onder je jas hebt"

Geen categoriemrt 03 2017, 20:00
De terreurbeweging roept aanhangers op om Joden te vermoorden en heeft een lijst met Joodse doelwitten in het Verenigd Koninkrijk gepubliceerd.
Islamitische terreurbewegingen bedreigen heel Europa, maar vooral Joden zijn een geliefd doelwit. Een oproep van ISIS deze week toont aan dat de dreiging nog steeds zeer reëel is. In een bericht op Telegram roept een aan ISIS gelieerd kanaal op tot terreuraanslagen tegen Joden. De angstaanjagende oproep adviseert ISIS-aanhangers om zich te verkleden als Joden "en genoeg wapens onder je jas te dragen" om aanslagen te plegen. Ook werd een lijst van Joodse doelwitten in het Verenigd Koninkrijk meegestuurd.
De oproep ging vergezeld van een foto van Amedy Coulibaly. Deze ISIS-aanhanger vermoordde in 2015 vier mensen in de kosjere supermarkt Hypercacher in Parijs, vrijwel gelijktijdig met de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo. In 2012 vermoordde de terrorist Mohammed Merah drie kinderen en een leraar in een Joodse school in Toulouse. In 2014 opende Syriëganger Mehdi Nemmouche het vuur in het Joodse museum in Brussel, waarbij vier mensen om het leven kwamen.
Het bericht van ISIS roept aanhangers op om in de voetsporen van Amedy Coulibaly te treden: "Volg het voorbeeld van onze broeder en terroriseer de Jood!". De terreuroproep laat zien dat Joden in Europa nog steeds niet veilig zijn voor gestoorde terroristen. Ook in Nederland worden Joodse scholen, synagoges en andere instellingen zwaar beveiligd vanwege de terreurdreiging. Helaas lijkt het erop dat dat de komende jaren nog steeds nodig zal zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten