Welke mogelijkheden heb je om te sparen voor de toekomst van je kinderen?

Geen categoriemrt 21 2017, 7:01
In een tijd dat de spaarrentes maar blijven dalen kan je je wel eens afvragen of het wel verstandig is om het geld voor je kinderen op een spaarrekening te zetten. Eerlijk is eerlijk, op een spaarrekening brengt het geld niets op en dus zoek je beter naar andere manieren waarbij je geld wel nog wat opbrengt.
Aandelen
Investeren in aandelen is momenteel de beste manier om je spaargeld in te investeren. De economie is flink aan het groeien en er wordt een groei verwacht bij de meeste bedrijven waardoor de aandelen dus ook meer waard zullen worden. Uiteraard investeer je beter niet in aandelen als je er geen kennis van hebt. Met aandelen te kopen kan je meer geld verdienen dan een spaarboekje maar kan je even goed ook geld verliezen. Raad vragen aan een financieel adviseur kan hiervoor een oplossing zijn.
Obligaties
Obligaties zijn een veiligere vorm van investeren. Hierbij wordt je investering verzekerd waardoor je geen geld verliest. Het nadeel is dan weer dat ook hier niet superveel op gewonnen kan worden. Daarnaast staat je geld ook voor een ruime tijd vast. Toch is het een betere optie dan je geld op je spaarrekening te laten staan.
Vastgoed
Investeren in vastgoed is iets die altijd wordt aangeraden maar die we toch dienen te nuanceren. Niet alleen heb je een fors kapitaal nodig om te investeren in vastgoed maar het brengt ook niet altijd evenveel op. Wie huizen koopt om deze met een meerwaarde te verkopen zal bedrogen uitkomen. Een betere optie echter is huizen te kopen met de bedoeling om deze te verhuren. Huurprijzen staan erg hoog en zijn pure winst op je eigendom. Als een huis huren te duur is kan je altijd ervoor kiezen op te investeren in parkeergarages of studentenhuizen. Hier is de aankoopprijs een stuk lager.
Pensioensparen
Als je niet meteen van plan bent om het geld aan je kinderen te geven, dan kan pensioensparen een winstgevende optie zijn. De staat geeft immers een redelijke hoge rente op het bedrag dat je investeert in pensioensparen. Het nadeel laat zich echter al raden. Het geïnvesteerde bedrag staat voor een erg lange tijd aan de kant en dus kun je maar beter hier geen geld voor gebruiken die je misschien nodig hebt.
Leningen vroeger afbetalen
Het lijkt een tegenstrijdig iets, maar het afbetalen van je hypotheek is ook een manier van sparen. Op een hypotheek staan hoge rentes en wie dus een deel van zijn 'schuld' kan afbetalen, zal dus uiteindelijk geld besparen door deze vroeger af te lossen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten