17-jarige 'asielzoeker' betrapt met bom in Noorwegen

Geen categorieapr 09 2017, 21:00
Gelukkig kon de politie op tijd ingrijpen.
Yay! Hoe meer cultuurverrijkers hoe beter. Toch?
Wa's dat? Oh, laat maar zitten... Umh.
https://twitter.com/PeterSweden7/status/851101328835317760
De 'asielzoeker' werd betrapt in Grønland, een "multiculturele wijk" in Oslo, aldus het linkse de Guardian, met veel populaire bars, restaurants, een aantal moskeeën, en een politiekantoor."
De 'asielzoeker' komt uit 'Rusland.' In 2010 kwam hij naar Noorwegen. Het zal niemand verbazen waar hij door 'gemotiveerd' werd:
https://twitter.com/LouiseMensch/status/851101635803828224
De 'asielzoeker' hing, aldus de Noorse autoriteiten, al enige tijd rond in "extreem islamistische kringen." Je verwacht het niet he?
Hilarisch genoeg beweert de advocate van de verdachte -- die er blijkbaar geen enkele moeite mee heeft om binnenkort bloed aan haar handen te hebben -- dat het een 'jeugdige zonde' was van haar cliënt én dat hij zich vandaag heel snel van ISIS gedistantieerd heeft. Jammer genoeg voor haar én voor haar cliënt houden de autoriteiten hem dus al langer in de gaten en weten ze precies wat zijn denkbeelden zijn.
De Noorse autoriteiten waarschuwen nu dat deze jonge gek hoogstwaarschijnlijk niet de enige extremist is die "geïnspireerd" is door aanslagen in andere landen, zoals die in Stockholm:

"It is likely that that attacks in France, German, Great Britain, Russia and Sweden can create a copycat effect in Norway with people with Islamic sympathies," Bjornland said, listing the locations of extremist attacks that have devastated Europe in the last year. "The attacks demonstrate how easy such attacks can be carried out, and prove to others that it is possible to make something similar," she added.

Lekker dan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten