Achterlijke EU gooit geld weg: honderden miljoen euro's extra aan miljoenenhuur door geen opzegtermijn

Geen categorieapr 27 2017, 8:00
De verhuizing van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) van Londen naar het continentale Europa gaat honderden miljoenen extra kosten. De reden? De Brusselse boven-ons-gestelden hadden geen opzegtermijn afgesproken voor de huur.

Het EMA moet vanwege de Brexit verhuizen naar een EU-lidstaat, onder andere Nederland aast op het prestigieuze agentschap. Maar het huurcontract van het kantoor op Canary Wharf, een van de duurste buurten van Londen, kent geen opzeggingsclausule. De huur loopt daardoor door tot 2039. Het resterende huurbedrag wordt geschat op 347,6 miljoen euro. Dat blijkt uit een rapportage van het Europees Parlement.

PVV-europarlementariër Olaf Stuger noemt het terecht een "stommiteit van de grootste orde." Daar voegt hij aan toe:

"Ieder weldenkend mens weet dat je geen huurverplichting van dertig jaar moet aangaan zonder opzeggingsclausule."

En daar zit de crux, natuurlijk: ieder weldenkend mens weet dat. Helaas is de logge Brusselse bureaucratie in handen van gekken die nog geen dag eerlijk werk hebben gedaan in hun leven. Daarom wordt de Europese belastingbetaler straks vrijwel zeker opgezadeld met een extra rekening van honderden miljoenen euro's. Geen wonder dat de EU zelf graag belastingen wil gaan heffen.
Hilarisch genoeg willen de Europese bureaucraten de kosten in ieder geval deels verhalen op het Verenigd Koninkrijk. Die heeft daar natuurlijk helemaal geen zin in. Er wordt geroepen in Brussel dat de EU nog 60 miljoen 'te goed' heeft van de Britten, maar zelfs als dat bedrag overgemaakt wordt staat er nog 287,6 miljoen euro open. Premier Theresa May is wel goed, maar niet gek. Die gaat dat echt niet zomaar even betalen omdat Brussel te dom was om goede huurafspraken te maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten