Alleen in Nederland: cocaïnebaron Cetin G. sloopt enkelband is nu op de vlucht

Geen categorieapr 26 2017, 14:00
De enkelband maakt meer kapot dan je lief is.
Je gelooft het niet, maar de zoveelste enkelbandcrimineel is erin geslaagd om zijn enkelband te slopen en vervolgens te vluchten. Het gaat om Çetin G., één van Neerlands meest beruchte en grootste cocaïnecriminelen.
In december werd deze maffiabaas veroordeeld tot twaalf jaar cel. Je zou denken dat de autoriteiten en de rechterlijke macht er vervolgens voor zorgen dat zo'n man in die twaalf jaar nooit meer vrijkomt. Nou, niet in Nederland. Daar krijgt zo'n figuur gewoon een enkelbandje om, waarna hij mag gaan en staan waar hij wil -- zéker als hij een beetje creatief is en de enkelband uit elkaar kan halen.
Volgens De Telegraaf is dat precies wat hij gedaan heeft. Elsbeth Kleibeuker, woordvoerder van het Landelijk Parket van het OM, bevestigt tegen die krant:

"Hij heeft zich onttrokken aan zijn elektronisch toezicht en we weten niet waar hij is. Er loopt nu een opsporingsonderzoek naar hem."

PVV-Tweede Kamerlid Lilian Helder haalt dan ook terecht uit naar de gekken die zo'n crimineel in staat hebben gesteld om er tussenuit te glippen:
Let wel, deze man heeft maar liefst 15.000 kilo cocaïne gesmokkeld. Bij één transport ging het om 8.000 kilo. Da's nog eens aantikken. In 2012 vond de politie hem in een pand met 900.000 euro aan contanten én een vuurwapen.
Oh, en dan zijn we er nog niet. Dit heerschap vluchtte eerder ook al eens naar Brazilië tijdens een verlof dat hij kreeg terwijl hij 'vastzat' voor de smokkel van XTC. Hij heeft dus een verleden, zullen we maar zeggen.
Hoe gek moet je als rechter dan zijn als je zo'n man in staat stelt om met een enkelband om naar huis te gaan?
Ook de woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie is not amused. Er zijn namelijk maar liefst 1900 rechercheuren in het onderzoek gaan zitten om G. veroordeeld te krijgen:
https://twitter.com/woordvpolitieTA/status/857165939816755200
Nederland, oh Nederland: het enige land ter wereld waar keiharde criminelen behandeld worden als onbegrepen kinderen die alleen een beetje aandacht en liefde nodig hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten