Belachelijk Rusland en Iran dreigen met acties na Trumps aanvallen

Geen categorieapr 09 2017, 20:00
Ach gossie, is Vladimir boos?
Oh jongens toch, Vladimir Poetin is er écht niet over te spreken dat Donald Trump het Amerikaanse leger onlangs opdracht gaf om een aanval uit te voeren op een luchtmachtbasis van Assad:

Rusland en Iran hebben vandaag gewaarschuwd dat ze samen met de sjiitische militie Hezbollah terug zullen slaan als de VS hun bondgenoot Syrië opnieuw aanvallen. De VS vielen vrijdag een Syrische luchtmachtbasis met kruisraketten aan.

Natuurlijk is helemaal niemand hiervan onder de indruk. De reden? Als Rusland écht iets wilde uithalen dan zou het dat meteen doen. Zoals we dan plegen te zeggen: blaffende honden bijten niet. En ja, dat is precies wat Rusland en diens radicaal-islamitische bondgenoot Iran nu doen.
Om te onderstrepen dat Rusland het allemaal echt heel vervelend vindt (maar daar geen consequenties aan verbindt, wat logisch is aangezien het Russische leger niet eens bijna zo sterk is als dat van Amerika) heeft Poetins ideoloog, Alexandr Dugin, een Facebook-post over deze materie geschreven. Deze man, die werkelijk knettergestoord is, schrijft:
Voor mensen die niet weten wie Dugin is, lees dit. Ja, zijn Engels is van een lachwekkend laag niveau, maar helaas heeft hij wel degelijk heel veel invloed in Rusland -- en niet in de laatste plaats op Poetin zelf.
Afijn, meneer kan gillen wat hij wil, maar feit is dus dat Rusland het lef niet heeft om écht terug te slaan. Als puntje bij paaltje komt is Amerika nog steeds de baas. Het enige wat dat land nodig heeft (of had, eigenlijk) is een president met de moed om die macht te gebruiken. Obama had die moed duidelijk niet, Trump -- lijkt het voorlopig -- wél.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten