Een koekje van eigen deeg: jihadisten van Jaish Al-Islam slachten jihadistische commandant Al Qaeda af

Geen categorieapr 30 2017, 19:00
In Syrië gaan terroristische groepen nu los op elkaar.
In Oost Ghouta (Syrië) gaan jihadistische groeperingen nu he-le-maal los. Zo is een commandant van Hay’at Tahrir Al-Sham (wat een afdeling is van Al Qaeda) gisteren afgeslacht door ideologiegenoten.
HTS commandant Abu Ayyoub Tasni werd geëxecuteerd door de jihadisten van Jaish Al-Islam, die hem twee dagen daarvoor arresteerden. Dat deden ze niet omdat Tasni een extreem gewelddadige radicale moslim was, maar omdat hij bij een rivaliserende club zat. Volgen Al Masdar News (en ja, we moeten ons maar baseren op buitenlandse bronnen, een normaal mens kan die verschillende groepen in Syrië immers al lang niet meer uit elkaar houden) gebeurde dat bij de plaats Irbeen.
Al-Qaeda-commander-in-Damascus
Volgens AMN wordt Jaish Al-Islam gesponsord door Saoedi-Arabië, wat natuurlijk helemaal niemand zou verbazen. Dat land doet er immers alles aan om hun eigen Wahhabisme -- een extreme versie van de islam -- overal ter wereld te verspreiden. De groep is de grootste in Oost Ghouta, maar wordt bestreden door... nee, niet zo zeer door Bashar al-Assad, maar door andere extreem-islamitische groepen als HTS, Ahrar Al-Sham en door het Vrije Syrische Leger, dat bekendstaat als "de gematigde oppositie." In het Westen tenminste, wat in het Midden-Oosten zelf hoor je daar toch echt andere geluiden over.
Hoe dan ook, meneer de terrorist is dus vermoord door... collega-terroristen. Iets met boontje komt om zijn loontje. Nu hopen dat de mensen die hem executeerden binnenkort ook van de aardbol geveegd worden. Zij zijn immers net zo erg als hij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten