Gaan we weer: België mogelijk ook doelwit van radicaal-linkse anarchistische terroristen

Geen categorieapr 22 2017, 19:00
Zijn het geen extremistische moslims dan wel een stel losgeslagen anarchisten. Uit Griekenland.
Het Belgische dreigingsorgaan OCAD waarschuwt dat onze zuiderburen tegenwoordig niet alleen bedreigd worden door radicaal-islamitische terroristen, maar ook door radicaal-linkse anarchisten uit... Griekenland. Dat klinkt een beetje merkwaardig, maar het is echt zo. Het Vlaamse De Morgen bericht dat Griekse anarchisten eerder al bombrieven verstuurden naar financiële instellingen in onder meer Duitsland en Frankrijk. Mogelijk willen ze zich nu ook richten op Belgische instellingen.

Hoofdbekommernis blijven de terreurcellen van ISIS. Maar het OCAD houdt nu ook rekening met een tweede terreurgroepering. In maart stuurden Griekse anarchisten al bombrieven naar het ­Internationaal Monetair Fonds in Parijs en naar het ministerie van ­Financiën in Berlijn. Het OCAD zegt dat het niet ondenkbaar is dat ze ook ons land viseren. De anarchisten handelen uit onvrede met de economische situatie in hun land en zien de EU als schuldige.

Zo zien we dus maar weer een keer dat het Westen twee aartsvijanden heeft: radicaal-islamitische terroristen en extreem-linkse terroristen. De ene groep wil hun extremistische versie van de sharia aan ons opleggen, de andere hun communistische, anarchistische of hun milieu-extremistische ideeën. Het einddoel verschilt, maar de wijze waarop ze hun hemel op aarde proberen te bereiken is precies hetzelfde: door het zaaien van chaos, angst en terreur.
Laat die linkse haters dus maar eens ophouden met rechts de schuld te geven van 'politiek gemotiveerd geweld.' De tijden waarin rechts dat deed (of eigenlijk: zogenaamd extreemrechts) liggen al heel heel heel ver achter ons.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten