Haha! Europees Parlement walgt van Dijsselbloem: "Persona non grata!"

Geen categorieapr 04 2017, 9:00
Het Europees Parlement heeft het helemaal gehad met Jeroen Dijsselbloem, onze demissionaire minister van Financiën en de voorzitter van de Eurogroep. En ja, dat is best wel hilarisch.
Dijsselbloem is namelijk één van meest eurofiele politici van ons land. Als iemand zich de laatste jaren heeft ingezet om het megalomane Europese project ten koste van alles bij elkaar te houden dan is hij het. En hoe wordt hij daarvoor bedankt door het Europees Parlement? Zo:

Wat normaliter is voorbehouden aan dictators in verre landen en vijanden van de EU, was maandag het lot van Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem: een unanieme veroordeling door het Europees Parlement. De gerespecteerde Franse parlementariër Alain Lamassoure (christendemocraten) riep zelfs op Dijsselbloem tot persona non grata in alle parlementsgebouwen te verklaren.

Het parlement is nogal boos omdat Dijsselbloem het debat weigert aan te gaan over de Griekse schuldencrisis. Dat is natuurlijk een beetje gek: de nepvolksvertegenwoordiging van de EU wil tekst en uitleg van hem hebben. Je zou denken dat dit volkomen normaal is. Maar nee, Dijsselbloem denkt daar heel anders over. Hij is namelijk een Boven Ons Gestelde en heeft er dus helemaal geen behoefte aan om uit te leggen wat hij de afgelopen zoal gedaan heeft.
Maar goed, daar is alles niet eens mee gezegd. Het parlement is namelijk ook -- of eigenlijk: vooral -- boos omdat hij onlangs enkele onvriendelijke opmerkingen maakte over zuid-Europese landen, die hij ervan beschuldigde dat ze noordwest-Europees geld aannamen om het vervolgens weg te gooien aan vrouwen en drank. Dat wordt hem niet in dank afgenomen door de hypocrieten in het Europees Parlement.
Hoewel het EP niet over de benoeming gaat van voorzitter van de Eurogroep heeft het fopparlement wel degelijk politieke invloed. De kans is daardoor vrij klein dat Dijsselbloem zijn termijn kan uitdienen, wat hij natuurlijk wél wil. Nou is het sowieso een beetje gek dat hij dat doel heeft, aangezien de voorzitter van de Eurogroep normaal een minister van Financiën is. Dijsselbloem is dat momenteel nog wel, maar de kans is natuurlijk groot dat hij dat later dit jaar niet meer zal zijn; de besprekingen tussen VVD-CDA-D66 en GroenLinks lijken voorspoedig te verlopen.
Het meest ironische van dit verhaal is natuurlijk dat Dijsselbloem tijdens zijn voorzitterschap de Nederlandse belangen stelselmatig aan zijn laars heeft gelapt ten faveure van het Grote Europese Project. Nu wordt hij dus op deze wijze afgedankt. Als hij dit niet zo overduidelijk verdiende zou je bijna medelijden met hem hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten