Het is dan ein-de-lijk zo ver: demissionair kabinet geeft 200 miljoen extra voor verpleeghuizen

Geen categorieapr 19 2017, 8:00
Misschien dat een paar ouderen nu vier keer per dag naar het toilet kunnen, in plaats van drie keer...
Het demissionaire kabinet Rutte II heeft met de hand over het hart (van steen) gestreken en besloten dat er zo'n 200 miljoen euro extra 'geïnvesteerd' wordt in verpleeghuizen. Het is de bedoeling dat dit geld uitgegeven wordt om de meest schrijnende misstanden in verpleeghuizen aan te pakken. Dat bericht De Telegraaf:

Het demissionaire kabinet van VVD en PvdA wil dit jaar nog eens 200 miljoen euro extra uittrekken om de meest urgente problemen in de verpleeghuizen aan te pakken. Bronnen bevestigen berichtgeving hierover van de NOS dinsdag. Het geld is net als de 100 miljoen euro die begin dit jaar al werd toegezegd, bedoeld om de grootste problemen aan te pakken en specifiek voor meer handen aan het bed.

Hoewel niet bekend is of deze extra investering gesteund wordt door de partijen die nu met elkaar onderhandelen over een mogelijke nieuwe coalitie is die kans wel groot. Ze willen namelijk allemaal extra geld uitgeven aan verpleeghuizen.
En ja, dat werd onderhand eens tijd. De afgelopen jaren hebben we namelijk gelezen over de ene na de andere misstand. Ouderen worden gedwongen om in hun broek te poepen of te plassen omdat ze maar drie keer per dag naar het toilet mogen. Ze worden niet meer gewassen. Een bejaarde die 's avonds valt wordt 's morgens pas overeind geholpen. En ga zo maar door. Het is gewoon één grote bende in Nederlanders verpleeghuizen. Zelfs in Noord-Korea worden oudere burgers niet zo vreselijk vernederd.
Natuurlijk is die 200 miljoen euro een aardige extra 'investering,' maar het is bij lange na niet genoeg om deze schrijnende problemen écht op te lossen. Daar is veel meer geld voor nodig. Ouderen zijn de afgelopen jaren continu het kind van de rekening geweest; ze worden behandeld als een last. Het is zelfs zo erg, dat partijen als D66 ervoor pleiten om het gemakkelijker te maken voor ouderen om 'euthanasie' te (laten) plegen. Liever dat, blijkbaar, dan ze gelukkig maken.
De manier waarop wij in ons land omgaan met onze ouders en grootouders is schandelijk. Deze 200 miljoen euro is een aardige extra, maar hier mag het absoluut niet bij blijven. Deze mensen hebben ons land opgebouwd (na de oorlog). We hebben onze welvaart aan hen te danken. Daar mogen we best iets voor terugdoen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten