Ja hoor daar gaan we weer: allochtone agenten "schitteren door afwezigheid bij reis langs concentratiekampen"

Geen categorieapr 06 2017, 14:00
Goh, zou dit ook maar iets te maken kunnen hebben met de jodenhaat onder bepaalde bevolkingsgroepen?
Het gebeurt niet vaak, maar zo heel af en toe heeft het linkse Trouw dan toch de moed om systematische problemen in onze samenleving te benoemen. Blijkbaar had de redactie van die krant vandaag een moedige dag:

Vanuit het vernietigingskamp keken politiemannen en -vrouwen naar de huidige 'verharde' maatschappij. Tegenvaller op de reis van het Joods politienetwerk langs verschillende concentratiekampen was dat agenten 'met een migratie-achtergrond' thuis bleven.

Jawel, dat lees je goed: Trouw schrijft zowaar dat allochtone agenten "schitteren door afwezigheid" bij deze reis:
https://twitter.com/trouw/status/849908599627415554
Ik weet niet precies wat er aan de hand is bij Trouw -- is de hoofdredacteur ziek? -- maar chapeau. Goed gedaan. Jullie hebben het beestje zowaar bij zijn naam genoemd. Het kan dus wél.
In het stuk wordt duidelijk gemaakt dat de organisatoren juist hun best hadden gedaan om zoveel mogelijk allochtone agenten bij de reis te betrekken. Michel Theeboom van het Joods politienetwerk legt uit:

"We hebben mensen van de Marokkaanse en Turkse netwerken binnen de politie expliciet gevraagd mee te gaan. We blijven proberen om ze mee te krijgen."

Waarom ze niet mee wilden komen? Theeboom weet het niet zeker, maar heeft wel een verklaring (lees: excuus, want je moet natuurlijk wel politiekcorrect blijven he):

"Misschien toch onbekendheid. Wij hebben deze geschiedenis van kleins af aan meegekregen, zeker mensen die familie hebben verloren zoals ik."

Flauwekul. Iedereen die in Nederland is opgegroeid is ook opgegroeid met kennis en informatie over de Tweede Wereldoorlog. Het is pas van de laatste paar jaar dat dit soort onderwerpen minder aan bod komen op school (omdat allochtone leerlingen daar tegen protesteren). Deze agenten weten dus wel degelijk wat er gebeurd is. Ze weten dat de holocaust heeft plaatsgevonden, dat zes miljoen joden vermoord zijn, en dat een heel groot deel van de Joodse gemeenschap in ons land in vijf jaar tijd werd weggevaagd.
Je kunt daarom maar tot één conclusie komen: het boeit ze niet. Het maakt de agenten in kwestie helemaal niets uit wat die arme joden is overkomen. Jammer dan, het waren maar joden. Of misschien zelfs: helemaal niet jammer. Want ja, dat bepaalde bevolkingsgroepen in ons land behoorlijk antisemitisch zijn is een feit dat zelfs niet langer ontkend wordt door politiekcorrect links.
Er zit maar één ding op: de volgende keer dat zo'n reis georganiseerd wordt moet de politieleiding allochtone agenten dwingen om mee te gaan. Niks 'vrijwillig,' je gaat maar mee. Je bent een agent in Nederland; om je taak goed te kunnen doen zul je onze geschiedenis en cultuur moeten begrijpen. En nee, dat doe je niet zolang je er niet van doordrongen bent welk effect de holocaust gehad heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten