Knetterziek: christelijke scholen Den Haag zwakken paasfeest af om ‘islamitische ouders’ te behagen

In Polen vieren ze Palmpasen nog wel gewoon. I, Mathiasrex (bron: Wikimedia Commons)
Foto: In Polen vieren ze Palmpasen nog wel gewoon. I, Mathiasrex (bron: Wikimedia Commons)

Hef jezelf dan maar op. Dat is veel beter.

Dit is echt te ziek voor woorden:

Protestantse en rooms-katholieke basisscholen in Den Haag zwakken het christelijk karakter van hun paasvieringen af om ouders van islamitische leerlingen te behagen. Soms wordt de bovenkant van paasstokken afgebroken als leerlingen niet mogen rondlopen met een kruis.

 

Het zal die islamitische ouders wellicht verbazen, maar Nederland heeft een judeochristelijke cultuur. Nederlanders die in islamitische landen wonen hebben zich maar aan te passen — en dat is ook nog eens geheel terecht. Als je naar een land emigreert waar een andere religie in de meerderheid is heb je daar rekening mee te houden. Punt.

Datzelfde geldt natuurlijk voor islamitische allochtonen in Nederland. Als zij graag in ons kleine, maar welvarende landje willen wonen moeten ze het maar op de koop toenemen dat we christelijke feestdagen vieren. Kunnen ze dat niet accepteren, dan staat het ze vrij om op het vliegtuig te stappen terug naar het derdewereldland waar ze vandaan komen. Geloof me, niemand die ze zal proberen tegen te houden.

In plaats van de rug recht te houden geeft het politiekcorrecte establishment het handjevol fundamentalistische ouders die klagen over het paasfeest echter hun zin. Want stel je voor dat je je hard maakt voor je eigen cultuur. Dat is maar eng en ‘nationalistisch.’ En zo passen wij ons aan terwijl nieuwkomers hun manier van leven aan óns opleggen. Zie bijvoorbeeld wat Wouter van den Berg, woordvoerder van de landelijke vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs, hierover zegt:

“We kunnen en willen niet van een afstand oordelen over keuzes die scholen hierin maken en vinden het begrijpelijk dat scholen rekening houden met hun populatie.”

Dit is echt te gek voor woorden. Als niet-moslim in een islamitisch land hoef je dit soort dingen niet eens te proberen. Ga er maar eens aan staan: klagen over, zeg, het offerfeest in Turkije, Saoedi-Arabië, Iran of Irak. Dat wordt daar echt niet geaccepteerd — en daarin hebben ze nog gelijk ook. Als je naar zo’n land gaat heb je het maar te accepteren dat ze daar islamitische feestdagen vieren. Heb je daar moeite mee? Heel simpel: stap op het vliegtuig en ga terug naar Nederland. Punt.

Dat is ook de houding die Nederlandse scholen moeten aannemen ten opzichte van islamitische ouders en kinderen die moeite hebben met christelijke feestdagen. Als je als ouder niet wilt dat je kind participeert in het paasfeest ga je maar lekker terug naar je land van herkomst. Niemand die jou dwingt om in Nederland te blijven, een land met een judeo-christelijke cultuur.

Het is dan ook geheel terecht dat de PVV hier enkele bijzonder kritische Kamervragen over gesteld heeft:

1.) Bent u bekend met het bericht ‘RK-scholen passen viering Pasen aan'(*)?

2.) Deelt u de mening dat het van de zotte is dat Nederlandse christelijke en katholieke scholen hun eigen religie en cultuur uitwissen door toe te geven aan de eisen van islamitische ouders en kinderen en hun weigering tot assimilatie? Zo neen, waarom niet?

3.) Hoeveel basisscholen in Nederland plegen op deze wijze verraad aan onze Joods-christelijke cultuur?

4.) Hoeveel christelijke kinderen zijn er door het laffe buigen van schoolbesturen voor de islam de afgelopen vijf jaar naar een andere school gegaan?

5.) Bent u bereid om de schoolbesturen die zich hier schuldig aan maken te ontbieden en in een stevig gesprek duidelijk te maken dat zij cultuurdrager moeten zijn in plaats van weggevers? Zo neen, waarom niet?

6.) Bent u verder bereid islamitische ouders, die weigeren te assimileren in Nederland, erop te wijzen dat zij zich aan moeten passen en anders de vrijheid hebben om te vertrekken uit Nederland? Zo neen, waarom niet?

Het antwoord op die laatste vraag is natuurlijk: neen. En waarom niet? Omdat het politiekcorrecte establishment veel te lafhartig is om dat hardop te zeggen.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

55 reacties

 1.   

  Nog even en gristenen worden terecht net zo gehaat als moslims in dit land door mensen die wel rationeel denken….

 2.   

  Iedere keer als men denkt : Dit is toch wel de limit betreffende ónze aanpassing aan de z.g. “vluchtelingen, asielzoekers en ander buitenlands gepeupel”, blijkt het tóch nog gekker te kunnen. Als mijn kind op een school zou zitten waar men hem/haar zou verbieden met een paasstok te lopen mét een kruis, werd zij/hij door mij van die school verwijderd. Dit is toch te gek voor woorden. Stelletje idiote “vluchtelingen, asielzoeker-knuffelaars”. De mensen die dit gaan doen, dát zijn de mensen met z.g. “weg-met-ons-mentaliteit”. Op deze manier gaat het voor hen al aardig de “goede” kant op.

 3.   

  Het lijkt me dat een school zelf mag bepalen hoe ze invulling geven aan feestdagen. We hebben toch vrijheid van onderwijs? Wederom symboolpolitiek van de PVV.

  1.   

   @Gvdvelde, nu zit je toch wel heel erg uit je nek te lullen. 75 jaar geleden zou ik je voor NSB’er hebben uitgemaakt. We verloochenen onze eigen christelijke identiteit, terwille van de moslim. En dat heeft helemaal niks met de PVV te maken. Je bent een eikel van de ergste soort.

   1.   

    Het is Simon met zijn zoveelste naam. Die man moet echt in de war zijn van zichzelf.

    1.   

     @N128, deze Gvdvelde is kennelijk geestelijk zwaar gestoord of hij schrijft expres dit soort reacties. Hij gooit bewust knuppels in het hoenderhok? Hoe dan ook, ik ben er vandaag even ingetrapt.

     1.   

      Het is de oude Simon maar, niet serieus nemen en overheen lezen. Eentonig en oninteressant.

     2.   

      @ Adriaan: dat is precies wat trollen doen: bewust knuppels in het hoenderhok gooien en dan maar afwachten wat de reacties zijn. De man is een psychopaat.

   2.   

    Beste Adriaan je communiceert met de multi-accounthouder Siemon, de agent provocateur, wiens laatste account steeds meer aan actuele waarde vermindert ziet worden. Geef hem een sneer dat is beter om emotioneel op zijn suggestieve reguursels te reageren…

    Groet

    1.   

     Inderdaad! Ik snap deze site ook niet. Die trol kan toch geen 100 IP-adressen hebben? Geef hem een IP-Ban. En als hij via een ander adres binnenkomt, is hij gelijk te herkennen met zijn flauwekul. Dus redactie, even de aandacht erbij AUB!

     1.   

      Die man moet geestelijk ziek zijn en uitgekotst door zijn omgeving. DDS is zijn enige troost.

     2.   

      Nou Top ik begin toch het idee te krijgen dat er een stille overeenkomst tussen DDS en hem is gesloten om om als agent provocateur op te treden, om al té rechtse geluiden te drukken, en deze rol vervult hij met grote ambitie m.i. Natuurlijk kan ‘k dat nooit hard maken, allen mijn gedachten de vrije loop laten. Ben blij dat er vrijheid van meningsuiting bestaat, in een islamitisch land behoort dit gewoon tot de onmogelijkheden.

     3.   

      Mensen, ik ben al ruim 10 jaar bekend met de strapatsen van deze psychopaat. Hij heeft letterlijk tientallen fora vergiftigd met z’n getrol en is overal weggetrapt. Ook door linkse moderatoren.

  2.   

   die vrijheid van onderwijs en religie ,wordt fier rondgedragen door de christelijke en aanverwante partijen !, niet ziende dat juist met die vrijheid een barbaarse ideologie hier de overhand neemt .
   helaas ben jij ook een van die blinde dragers !!, die nu nog niet ziet of onderkent dat wij met al dit geknuffel op het verkeerde paard aan het wedden zijn .

  3.   

   Schoolbesturen, die in werkelijkheid opereren onder het gezag van de overheid, en die onze cultuur verraden en zich overgeven aan het gezwel islam geheten dienen onverwijld te worden ontslagen.

  4.   

   Als je je eigen school als directie christelijk noemt…. dan ben je NIET langer “vrij om dat te bepalen”.
   Wil je het christelijk karakter van je school op enig moment met enorme hoeveelheden water-in-de-Bijbelse wijn niet meer te zuipen maken… uit angst of winstbejag of omdat je een volgzame politiek correcte sukkel bent… en/of slechts de Volkskrant leest… dan mág dat!
   Je hoeft dan alleen maar het bord met ‘christelijk’ aan je schoolmuur er af te halen en te vervangen door ‘openbare basisschool’.
   Maar dan de consequenties, hè?
   Ouders die wél geloven.. en die hun kinderen mede via de school in die traditie willen opvoeden… zullen hun kinderen dan van die school áfhalen… als ze tenminste enig karakter hebben… en dat kost zo’n directie géld.
   Je moet zo’n schooldirectie verwijten van twee wallen te willen eten.
   Het is óf: zuiver christelijk… en dan kinderen van niet-gelovige ouders en kinderen van moslim-ouders met het volle evangelie in aanraking brengen… want de ouders van die kinderen wéten waar ze aan beginnen, als ze hun kind op een christelijke school aanmelden,
   óf openbaar… en dan geen enkel geloof promoten.
   Dán ben je eerlijk!
   Als openbare school mag je dan NIET de leerlingen stiekem meenemen naar een moskee… om hen daar op een matje te laten knielen en ‘allah aqbar’ te laten na-zeggen.
   (Wie dat driemaal herhaalt… die is volgens de islam een moslim geworden en mag daar aan gehóuden worden, dus onschuldig is dat meenemen naar een moskee bepaald niet).
   Laten die directies dus dapper kiezen.

 4.   

  De christenen zijn met hun zelfmoord begonnen in afwachting voor dankbaarheid van de moslims. Daar kunnen zij nog lang voor wachten.

 5.   

  Het is de regel van het establishment. Wie niet islamminded is moet islamofoob zijn. Punt. Ik ben benieuwd wat Buma/CDA van zegt.

 6.   

  Als er al islamitische kinderen op een protestantse of RK-school zouden zitten, neem ik toch aan dat die islamitische ouders ze daar met een reden hebben geplaatst, toch?
  Daarmee geeft men dan toch ook aan om zich aan de aldaar geldende geloofsovertuiging
  en diens opvattingen te verenigen, of het moet pure luiigheid zijn en dat die kinderen maar op de eerste de beste en dichtstbijzijnde school zijn gedropt. In zowel het eerste als het laatste geval is het dus een ernstige vorm van misplaatste arrogantie van het schoolbestuur om moslimkinderen als een democratische meerderheid te beschouwen, dus “schoenmakers, blijf bij je leest”!

 7.   

  GvdVelde alias Judas de verrader

 8.   

  Dit is wel echt de tijd van de grote ontmaskering.
  Natuurlijk is de geestelijke afbraak binnen het christelijk onderwijs in Nederland al vrij lang aan de gang.
  Er worden docenten en leraars aangenomen, die geen idee hebben wat christendom betekent… en dat geldt zeker voor veel directieleden.
  Vaak hebben die mensen zelfs een regelrechte afkeer van het christendom.
  Ik weet waarover ik het heb… want ik heb er meer dan 30 jaar persoonlijk ervaring mee opgedaan.
  Voorts heeft de overheid de scholen min of meer gedwongen op iedereen als leerling aan te nemen.
  Als dat kinderen van niet-gelovige ouders betrof, maar ook kinderen uit een islamitisch milieu, dan riep men… buigend voor de overheid…. gemaakt vroom dat ‘wij die kinderen dan tenminste met het Evangelie kunnen bereiken”.
  De kwaliteit van dat brengen van het Evangelie hield dan niet echt óver… want veel verder dan “Jezus houdt van alle kinderen” ( wat wáár is..) en: “alle kinderen en alle godsdiensten zijn hetzelfde” ( wat NIET waar is) kwamen veel scholen in feite niet.
  Ouders die lekker dicht bij de school woonden… maar de pest hadden aan het christendom ( en dat ook uitgebreid aan hun kinderen meedeelden) moesten vooral niet verhinderd worden hun kids daarheen te brengen… en dat bij elk Bijbelverhaal Pietje of Marietje of Achmed of Fatima dan door de klas heen kon roepen dat ‘het allemaal onzin was en dat papa en mama dat zélf gezegd hadden’… dat moesten de het nog wel menende juffen en meesters dan maar voor lief nemen, want elke leerling leverde nu eenmaal géld op… en zou de school alleen christelijke kinderen aannemen ( daarmee het christelijk milieu van de ouders én de school op een lijn houdend), dan kwam daar maar gezeur met het ministerie van onderwijs van… en boze bezoeken van die onderwijs-meneer van de SP ( van Dijk), die zelfs uitgesproken reformatorische scholen ( dat zijn er nog maar een handjevol) kwam pressen om iederéén aan te nemen… en dat het christendom op zo’n school dan al spoedig geen donder meer zou voorstellen… daar lag HIJ niet wakker van, integendeel.
  De afbraak is dus al een flink tijdje aan de gang en de weinige echt-christelijke docenten op zich christelijk nóemende scholen worden er door hun eigen directies en collega’s gepest en onderdrukt.
  Ik weet… nogmaals… waar ik het over heb.
  Ik heb er indertijd een burn-out aan overgehouden, maar na 9 maanden stond ik weer full-time voor de klas ( hartelijk verwelkomd door mijn leerlingen… óók de islamitische… ja… die dól waren op de Bijbelverhalen!).
  De paasviering op mijn school… drie vieringen na elkaar, want we hadden 1200 leerlingen, waren een enorm feest.
  Ik houd daar geweldige herinneringen aan over… en naar ik hoop mijn leerlingen ook.
  Ik had een collega muziek die volledig naast mij stond en waar de leerlingen ook een heel goed contact mee hadden… en we máákten er wat van.
  We hebben de Mattheus Passion in de “Young Matthew Passion”-versie gedaan… zang én muziek door leerlingen… schitterend.
  “Jesus, Saviour, I am Thine… come and dwell… my heart within..”.
  “Commit thy ways to Jesus… thy burdens and thy cares..
  He from them all releases, He all thy burdens shares”.
  Na zo’n viering waren ook de directieleden en de collega’s altijd vol lof en soms zelfs behoorlijk geraakt… maar daarna begon het: ‘houd je in’ en : ‘denk erom… NIET evangeliseren’ weer… en dat was dus op een school, die CHRISTELIJK heette.
  De tegenstand kwam NIET van de moslims, maar van zich christelijk noemende schoolbesturen en – directies en – collega’s én van min of meer christelijke ouders…. mooier kan ik het helaas niet maken.
  Die wilden dimmen!
  Die wilden afzwakken!

  En nu dus dit, met die Haagse basisscholen.
  Misschien dat daar nu wél islamitische ouders op hebben aangedrongen, dat kán… want hoeveel respect zullen moslims hebben voor zó’n verwaterd christendom?
  Maar zeker daarvan ben ik allerminst.
  Veel schoolbesturen en schooldirecties spelen al veel langer de Judasrol… en ze lijken daar helaas steeds beter in te komen.
  Intussen krijgen de leerlingen van die scholen niet meer te horen dat de dood is overwonnen en dat de God van het Leven ook van hen houdt.
  Dat is erg, ja… want ieder van die leerlingen zal in het leven, met alle problemen daarvan, die steun zo af en toe… of steeds… nodig hebben.
  Dank politiek!
  Dank, media!
  Dank, afvallige nep-gelovigen!

  1.   

   Mag ik het nog eens één keer melden?
   Resolutie van Straatsburg 1975 is de volledige verklaring voor alles.
   Google.

   1.   

    Een stukje geplakt voor het gemak………………:
    De massale moslim-immigratie naar West-Europa is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Zij is een rechtstreeks gevolg van een Europese richtlijn, die in 1975 geruisloos is bekokstoofd
    Aanleiding was de oliecrisis van 1973. Uit angst dat de oliekraan voorgoed dicht zou gaan, is toen op Europees niveau besloten om een “Euro-Arabische Dialoog” op gang te brengen met de OPEC-landen. Deze EAD kreeg een permanent hoofdkwartier in Parijs, en organiseerde overal ter wereld congressen, waar afgevaardigden van de toenmalige EEG zich beijverden om de Arabische olieboeren te vriend te houden.
    In het document belooft de EEG om voortaan de Arabische immigratie actief te bevorderen, en de nieuwkomers ruim baan te geven om hun cultuur naar Europa te exporteren. De tekst benadrukt “de grote verrijking, die het Arabisch cultuurgoed ons te bieden heeft, vooral op het gebied van normen en waarden”, en draagt de lidstaten op om aan de verspreiding “de hoogste prioriteit” te geven.
    De pers moet worden ingeschakeld “om een gunstig klimaat te scheppen voor de immigranten”, en de academische wereld moet worden gemotiveerd “om de nadruk te leggen op de positieve bijdrage van de Arabische cultuur aan de ontwikkeling van Europa”. Geld moet worden uitgetrokken om de oprichting van moskeeën, islamscholen, centra voor Arabische cultuur en wetenschappelijke instituten ter bestudering van de Islam te stimuleren. Het staat allemaal zwart op wit. Sinds 1975. Dankzij ons onvolprezen Europarlement.

    1.   

     @Marija
     En dan te weten dat Nederland zijn olie betrekt uit Rusland. We zouden dus gewoon die veren af kunnen schudden, de groeten ermee. Rotterdam blijft even diep en het achterland blijft op dezelfde plek.

 9.   

  Ach de knettergekke linkse cultuurrelativistische softies die zich nu al onderwerpen aan de misselijkmakende, haaks op de westerse normen en waarden staande islamofascistische monocultuur doet nu al een diepe kniebuiging voor de sharia. Ben steeds benieuwder hoe dit avontuur zich in de nabije toekomst zich ontwikkelt, lach mij nu al rot over het feit, hoe deze naïeve dwaze Nederlanders straks gaan steunen en zuchten als kafirs en hun kinderen zien opgroeien in een vijandige haatcultuur die ze zelf geschapen hebben en dan de bevelen klakkeloos opvolgen van het islamofascistische Herrenvolk.

 10.   

  Zo zien we maar weer.
  Er zijn verkiezingen geweest.
  We hebben weer dezelfde mensen gekozen, die de joods-christelijke cultuur , onze Nederlandse normen en waarden, naar de filestijnen zuillen helpen.

  Want let op, noch Rutte, noch Pechtold, noch Buma zullen we hierover horen, dan een of ander slappe opmerking.

  We worden weer bestuurd door de verkeerde mensen.

  1.   

   Had je dan wat anders verwacht Joost?

  2.   

   Helemaal waar! En ik neem gevoeglijk aan, dat er reactanten zijn die hier zo aangeslagen reageren, op die partijen gestemd hebben. Dus voor die figuren allemaal “eigen schuld, dikke bult!”

 11.   

  Verplichte lectuur voor regeringsleden en andere bestuurders. Maarten Zegers, Undercover-moslim Zegers. Islamofobie? Niets ervan, werkelijkheid.

 12.   

  Waarom hebben wij geen last van de mensen uit Vietnam en China?
  Zij vieren onze feesten gewoon mee uit dankbaarheid dat ze in
  Nederland zijn opgevangen. Hun gewoontes vieren ze achter hun voordeur!

  1.   

   In Vietnam en in China volgen ze ook niet zo’n achterlijke ideologie als de Islam.

   En er is zelfs nog gemeenschapszin als het gaat om geïmporteerde agressie op hun plaats te wijzen. Zo heb ik ooit een filmpje gezien van Moslims die Chinezen lastig vielen in de metro van Hong Kong. Omstanders wezen de amokmakers op hun plaats. En dat ging niet met de zachte hand. En reken maar dat zoiets leerzamer is dan het politiek correcte pamperen en kopjes thee drinken. Het is nou eenmaal in de taal die de minder aanspreekbaarderen wèl verstaan.

 13.   

  Iedere Nederlander is hierover verontwaardigd. Er worden kamervragen gesteld….het antwoord weten we al. Dezelfde verraders zitten er nog steeds, ze verloochen ons land, onze cultuur en onze bevolking. Dus een antwoord zal er niet komen nog een afdoende reactie.
  Waarom hebben de kiezers toch op deze judassen gestemd?

 14.   

  Je stuurt als moslim je kind dus naar een christelijke school en je gaat dan vervolgens klagen dat de school te christelijk is en botst met jouw geloof. Juist ja…

  En maar (blijven )buigen… bah, bah, bah

  1.   

   In wat voor een “gaaf” land leven we toch… volgens Rutte.

  2.   

   Het is maar de vraag of de ouders hierover geklaagd hebben. Meestal komen zulke initiatieven spontaan van het bestuur zelf. want stel je eens voor als zij echt beginnen te klagen of dat een van de vaders opeens met een vrachtauto langs komt . Dat rekening houden met moslims van de laatste tijd heeft niks meer met blijvend respect tegenover elkaar te maken maar meer uit angst wat er komen gaat als men niet lief doet tegen moslims.

  3.   

   Laat die Moslims een ander land uitzoeken dat beter aansluit op hun Islamitische dramdwang. Nederland kan prima zonder de volgelingen van de handelingen en aanbevelingen van de moordenaar, verkrachter plunderaar en kleuterneuqer de Pedofeet Mohammed zoals opgesteld in het haatepistel de Koran.

 15.   

  Die moslims lichten een stukje van hun sluier op en laten zien wat er werkelijk onder zit: respectloosheid, arrogantie, dominantie, intolerantie en uiteindelijk een samenleving ontwrichtend gedrag met als doel totale islamisering! En vele, vele naieve, domme politiek-correcten hebben dat nog steeds niet in de gaten!

 16.   

  Van der Galien constateert geschokt dat Christelijke Scholen in Nederland hun paasviering aanpassen terwillle van Islamitische ouders. Met heimwee verwijst hij naar Polen, dat nog wel traditioneel pasen viert. “Wij hebben een Joods-Christelijke” traditie, zo constateert hij. “Dan ga je geen concessies doen aan de Islam”. Van der Galien ziet echter over het hoofd dat Polen 80 a 90 % katholieken telt en Nederland nog geen 25 %. Polen is een katholiek land, Nederland niet. Punt uit. Verder zegt die Joods-Christelijke traditie mij persoonlijk weinig. Ik heb net zo weinig met het Paasfeest als met het Suikerfeest als met het Midwinterfeest, dat onze voorouders 2000 jaar geleden vierden. En daar zie je iets interessants, Die Joodse en Christelijke invloeden in dit land zijn er ook nog maar een 1500 jaar. Predikers uit Rome kwamen hier zo rond 700 misschien (Bonifacius, net als de Imams nu) om onze authentieke heidense godsdienst opzij te dringen en zo mogelijk te vervangen. Dat is helaas erg goed gelukt. Niemand gelooft meer in Wodan en Frya en Donar en de Christianisering heeft dit land eeuwen in z’n greep gehad. Ten koste van de oude feestdagen. Pas nu raakt het Christendom op zijn retour.
  Nederland van oorsprong een Christelijk-Joodse traditie……….? Mooi niet, wij hebben gewoon een heidense traditie. We moeten weer terug naar het Midwinterfeest en het Oogstfeest.

  1.   

   Zelden zo’n absurde en rammelende ‘argumentatie’ gelezen. De eruptie van een sukkelig warhoofd, dat is wel duidelijk.

  2.   

   De Oost-Europese landen waaronder Polen is de laatste barrière tegen een volledige islamisering van Europa, ja Arnoniemuss “Europa & Nederland hebben een joods-christelijke cultuur” en daar kan men m.i. gewoon trots op zijn, óók zonder zondag’s de gereformeerde tempel plat te lopen. Wat mij opvalt in je reguursels dat je gewoon een van de vele dwarsliggers bent, een zelf hatende linkse gek die loop te gillen als een stelletje achterlijke kleuters in een abattoir…

 17.   

  @ IJscoman en @Peter Selie. Ik ben niet onder de indruk van jullie reacties op mijn stuk. Jullie reageren volstrekt niet inhoudelijk op mijn argumenten en missen ook volledig de ironie spot die daarin verborgen zit. Als dit alles is waartoe jullie in staat zijn , kun je beter zwijgen. Slappe reacties.
  En als jullie het niet meer weten, wat ga je dan doen? Ordinair schelden. Daar heb je geen hersens voor nodig: Ik ben volgens hen: “een dwarsligger, een sukkelig warhoofd, een zelf hatende linkse gek die loop te gillen als een stelletje achterlijke kleuters in een abattoir…”.

  1.   

   Ach Arno, als je dingen schrijft als “die Joodse en Christelijke invloeden in dit land zijn er ook nog maar een 1500 jaar” en “de Christianisering heeft dit land eeuwen in z’n greep gehad”, is er weinig voedingsbodem voor een discussie.

   Dat “…Nog maar 1500 jaar..” is al langer dan de hele islam bestaat en in die 15 eeuwen volledig bepalend geweest voor de ontwikkeling van de Europese cultuur en niet iets wat kort geleden even langs is gekomen en aan komen waaien, wat jij lijkt te suggereren.

   En “de Christianisering heeft dit land eeuwen in z’n greep gehad” klinkt alsof een misdaadsyndicaat of nazistische terreurgroepen het continent in een ijzeren greep hielden. Zoiets als het communisme.

  2.   

   arnomusje schreef: “Ik ben niet onder de indruk van jullie reacties op mijn stuk.”
   —————————————————————————-
   En wie zal onder de indruk van jouw stuk zijn?

   Trol Wim, trol Guus en trol Beukeboom wellicht.

   1.   

    Boudewijn Abma een nieuw trol account van Wim Hutten? http://dutch.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=26091

 18.   

  De problematiek die ten grondslag ligt aan dit soort zelfverloochening door christenen (en niet-christenen) wordt in dit artikel van Frits Bolkestein naar mijn idee uitstekend belicht: http://www.volkskrant.nl/recensies/hoe-europa-z-n-zelfvertrouwen-verloor~a371739/

  Citaat:

  ” De christelijke cultuur van schuld en zelfrelativering leidde 150 jaar geleden niet tot een gebrek aan zelfvertrouwen. Sterker nog: Europa barstte van het zelfvertrouwen zoals blijkt uit het imperialisme. Maar de secularisatie begon in de 19de eeuw, toen Nietzsche zei: ‘God is dood.’ Hierdoor werd het metafysische en dogmatische deel van het christelijk geloof uitgehold. Als een vorm van compensatie werd het sociale en psychologische deel daardoor versterkt. Volgens anderen werd het onmatige voorschrift van het Nieuwe Testament, waar niemand aan kan voldoen, door de Kerk beheerst zolang zij gezag had. Toen dat gezag verviel, hernamen de geboden van Christus hun oorspronkelijke intensiteit. Deze ontwikkelingen werden versterkt door de Eerste Wereldoorlog, de opkomst van collectivistische seculier-religieuze dictaturen tijdens het interbellum, de Holocaust, de dekolonisatie, de culturele verwarring van 1968 en de jaren daarna met het uitroepen van het failliet van de grote verhalen. Alle zekerheden boetten aan kracht in. Het multiculturalisme dat ons op het hart drukt ‘niet te oordelen’, zoals de Bijbel zegt, maar geen recht doet aan onze christelijke cultuur omdat die als groot verhaal is verworpen, zette de verdere vernietiging van ons zelfvertrouwen voort.Geldt dit gebrek aan zelfvertrouwen voor iedereen of alleen voor de intellectuele elite? Waarschijnlijk het laatste. Het was de intelligentsia die in toenemende mate de ontkerkelijking en het verdwijnen van het christelijk geloof en christelijke cultuuruitingen toejuichte. En het was de intelligentsia die het concept van multiculturalisme als alternatief opdrong en ervan profiteerde.”

 19.   

  Ik verbaas me hier over. Nederland heeft toch vrijheid van godsdienst? Als op scholen, zoals in Den Haag, meer allochtone kinderen zitten dan autochtone (die zelden nog christeljk zijn) is het toch logisch dat het schoolbestuur rekening houdt met de gelovige moslimkinderen en moslimouders?
  Jullie menen toch niet echt dat we het christelijk geloof, dat in Nederland trouwens niet zoveel meer voorstelt, moeten opdringen aan allochtonen?

  Ik begrijp hier weinig meer van.

  1.   

   Isolde, dat je er niks van begrijpt is duidelijk. Wat is er op tegen om immigranten die hier hun toekomst moeten opbouwen, kennis te laten nemen van onze christelijke cultuur? Of ben jij er ook zo eentje die vindt dat een identiteitsloze globalist, een klasse- en statusloze wereldburger het absolute ideaal is?

  2.   

   Wij hoeven in Nederland op geen enkele wijze tegemoet te komen aan volgelingen van een oorlogsideologie welke de Islam is. Indien zij aanstoot nemen aan onze waarden en deze niet willen delen, wat let hen dan de gang een enkele ons land uit? Graag zelfs. We kunnen de Islam missen als kiespijn.

 20.   

  @Floris. Wat wil JIJ met het citaat van Bolkestein, Floris? Je kunt wel een lap tekst plaatsen, maar wat mij interesseert zijn jouw gedachten daarover. Of heb je geen eigen gedachten.

 21.   

  Om judeo christelijke cultuur, die ik wel als een onderdeel van de westerse cultuur zie, zit ik persoonlijk niet verlegen. De westerse cultuur is altijd voor verbetering vatbaar maar ik zie geen verbetering in deze optreden vanuit enige godsdienst en ook niet van verwante opvattingen als toekomstvoorspellingen vanuit een mensenhand of astrologie, om wat te noemen, en ook niet van zwaar aangezette politieke ideologie met allerlei dogma’s tot terreur toe. We kunnen dus best heel wat missen maar op voorspraak van islamitische ouders zie ik dat helemaal niet zitten.
  Ik merk wel op, dat tussen godsdiensten in het verleden nogal eens een overgang naar één godsdienst, zogenaamd nieuwe, plaats had. Zo is ook het christendom ontstaan in het Romeinse Rijk. We leven nu nog altijd met het christendom. Het is evenwel evident dat momenteel al krachten binnen het christendom bezig zijn om christendom en islam in elkaar over te laten vloeien. Dat gaat vrij automatisch procesmatig sociaal psychologisch. Daarbij kan worden gezegd dat velen binnen het christendom vrij zwak in hun schoenen staan. Dat geldt vanaf de paus tot aan allerlei lieden, die hun eigen persoonlijkheid te kort doen of eenvoudigweg een simpel egoïsme beoefenen. De paus vertegenwoordigt grote macht en dient gewantrouwd te worden. Het zelfde geldt voor velen met grote of grotere politieke macht bekleed. Daar zit ook één van de grootste dreigingen en wellicht de allergrootste dreiging van de EU in. Een soort herkerstening en dan in wezen een samensmelting onder leiding van Rome. Christendemocratische partijen getuigen er van dat ook protestanten op dit punt niet zijn te vertrouwen voor zover zij op een gemeenschappelijke partij met Rooms katholieken stemmen. Dat Europa al veel van haar glans heeft verloren moge duidelijk zijn maar terug naar theocratie, of een heerschappij van in wezen als machtigste groepering een groep oligarchen, die alle steun vinden van de godsdienst (denk ook aan de ”deep state” of een daarop lijkende situatie in Zuid Europa) moet toch echt worden voorkomen.

 22.   

  Teken de petitie “Klap uit de school”: Scholen zijn geen indoctrinatieplaatsen van de gitzwarte ideologie islam. http://klapuitdeschool.nl/

  1.   

   @Kodi
   De kinderen op het filmpje van jouw site hebben er duidelijk lol in. Het doet nog het meest denken aan aerobics, wat ze doen. Van indoctrinatie is geen sprake.
   Ikzelf loop bij gelegenheid – bijvoorbeeld in de sjoel – wel eens met een keppeltje op mijn kop. Daarmee toon ik mijn respect.
   Waar het om gaat, is dat ik eenmaal buiten het ding niet meer op heb. Van indoctrinatie is geen sprake.
   Heb wat meer vertrouwen in kinderen.

 23.   

  Landverraad in het onderwijs in Nederland heeft een gezicht gekregen:

  Indoctrinatie op Nederlandse scholen
  https://www.youtube.com/watch?v=GLuQNCokYi8&ab_channel=Gerardus1945

 24.   

  We hebben dringend een politicus nodig zoals hij!
  Premier John Howard, Australië
  in zijn rede op de jaarlijkse parlementsdag, februari 2006

  Moslims die onder de islamitische wet, de zgn. sharia, willen leven, werden erop attent gemaakt, Australië te verlaten, daar de regering in hen radicalen ziet, die mogelijk terroristische aanslagen voorbereiden.
  Bovendien haalde Howard zich de woede van enkele Australische moslims op de hals, omdat hij bevestigde, geheime activiteiten te ondersteunen m.b.t. het “bespioneren” van de moskeeën in zijn land.
  Woordelijk zei hij:
  “IMMIGRANTEN, DIE GEEN AUSTRALIËR ZIJN, MOETEN ZICH AANPASSEN.
  Accepteert u het, of verlaat u het land! Ik heb er schoon genoeg van, dat deze natie zich voortdurend zorgen moet maken, of er enkele individuen of hun land worden beledigd.
  Sinds de terroristische aanslagen op Bali bemerken we een toenemend patriottisme bij de meerderheid van de Australiërs.
  Deze cultuur is in meer dan 2 eeuwen gegroeid, gekenmerkt door debatten, processen en overwinningen van miljoenen vrouwen en mannen, die allen alleen vrede en hebben gezocht en gewild.
  Wij spreken overwegend ENGELS, niet Spaans, Libanees, Chinees, Japans, Russisch, Italiaans, Duits of andere talen.
  Daarom, als u deel wilt worden van onze maatschappij….: leer onze taal!
  De meeste Australiërs geloven in God. En dat zijn niet alleen maar een paar christenen, niet alleen maar als politieke rechter vleugel, niet vanuit politiek gemotiveerde dwang, nee – het is een feit, want christelijke vrouwen en mannen, met christelijke principes, hebben deze natie gesticht en dat is heel duidelijk gedocumenteerd.
  En het is zeker niet meer dan gepast, dit op de muren van onze scholen tot uitdrukking te brengen.
  Als God jullie beledigt, dan stel ik jullie voor, om een ander deel van deze wereld tot jullie nieuwe vaderland te beschouwen, want God is deel van ONZE cultuur!
  We zullen jullie geloofsopvattingen accepteren en ze niet in twijfel trekken.
  Alles wat wíj verlangen, is, dat jullie ons geloof accepteren en in harmonie, vrede en blijdschap met ons samenleven.
  Dit is ONZE natie, ONS land en ONZE levensstijl en wij bieden jullie alle mogelijkheden om van al deze verworvenheden samen met ons te genieten en ze te delen.
  Maar wanneer jullie voortdurend bezwaar maken, medelijden zoeken, onze vlaggen verbranden, ons geloof veroordelen, onze christelijke waarden niet respecteren, onze levensstijl afkeuren, dan moedig ik jullie aan om een volgend voordeel van onze geweldige Australische democratie en maatschappij te gebruiken: HET RECHT OM HET LAND TE VERLATEN!
  Als jullie hier niet gelukkig zijn, ga dan!

  We hebben jullie niet gedwóngen om hierheen te komen!
  Jullie hebben verzocht om hier te mogen zijn.
  Dus accepteer het land, dat jullie heeft geaccepteerd.”

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!