Linkse NOS gaat vol in de kansenparelknuffel-modus: 'Kijk eens hoe lief die vluchtelingen voetballen!'

Geen categorieapr 28 2017, 15:00
De NOS laat geen kans voorbijgaan om migranten in een zo rooskleurig mogelijk licht te zetten, zelfs als ze weten dat dit niet strookt met de werkelijkheid.
Massale migratie: het is waarschijnlijk hét belangrijkste onderwerpen van deze jaren, en alhoewel we er al tijden over discussiëren hebben weinig politici nog de moed weten te weten om er wat aan te gaan doen. Bij De Dagelijkse Standaard deinzen we er niet voor terug om de harde waarheid op te schrijven. Bijvoorbeeld wanneer ze voor ernstige problemen zorgen, of blijkt dat maar een minderheid van de zogenaamde 'vluchtelingen' ook echt ergens voor heeft moeten vluchten. Of wanneer maar weer eens duidelijk wordt dat migratie een financiële ramp is voor ons land. Enfin, hier neemt men geen blad voor de mond.
Helaas is dat niet bepaald de modus operandi van het mediakartel in ons land. Linkse media zoals de Volkskrant, het AD en het NRC verdoezelen maar al te graag de werkelijkheid als het om zaken als migratie gaat. Als het om oogkleppen gaat, spant onze fijne staatsomroep, de NOS, echter zeker weten de kroon. Bij de redactie daar doet men de uiterste best om niet alleen negatieve verhalen uit het nieuws te houden, maar zelfs om positieve gevallen overdreven veel aandacht te geven. Eerder deze week kwamen ze al met een krankzinnig artikel met de kop "Syrische vluchtelingen tellen af naar Koningsdag", wat het verhaal vertelde van een select groepje asielzoekers dat niet kon wachten om mee te doen aan Koningsdag. Ach, wat zijn ze toch geweldig geïntegreerd!
Dat bleek echter niet op zichzelf te staan, want op deze vrijdag kon men het daar ook niet laten een verslaggever naar Griekenland te sturen voor een reportage over migranten daar. Was die daar om te berichten over het zoveelste opvangkamp dat kort en klein geslagen is? Over eilandbewoners die het toerisme hebben zien terugvallen door de invasie aan migranten? Of dan toch tenminste over de erbarmelijke omstandigheden waarin migrantenkinderen zich bevinden nadat hun ouders hen per se op een levensgevaarlijke tocht naar Europa moesten meeslepen? Nee, niets van dat alles: het gaat over een stel vrolijk voetballende 'vluchtelingen'.
In het bericht worden mensen aan het woord gelaten die trots vertellen hoe geweldig het lokale voetbalteam het wel niet doet sinds migranten daarvoor spelen. Als je dit schrijfsel mag geloven - en dat raad ik ten stelligste af - speelde een groot deel van deze mensen in hun thuisland op hoog niveau in de competitie. Grappig: er zit niet alleen een bijzonder hoog percentage aan hartchirurgen en advocaten tussen de vluchtelingen, maar ook al professionele voetballers! Wat een toeval toch weer. Ondanks dit alles is de Griekse coach van het team niet geheel gelukkig: het grootste probleem is namelijk dat zijn spelers steeds weer vertrekken, op weg naar andere Europese landen. En dat terwijl die jongens toch allemaal zo gelukkig oogden daar op het voetbalveld in Griekenland. Gek hoor: ik zou niet weten waar dat aan kan liggen.
Dankzij de NOS weten we nu echter wel dat we hen met een gerust hart kunnen toelaten, want het zijn stuk voor stuk brave borsten. Jammer toch dat een aanzienlijk deel van deze mensen het uiteindelijk tóch niet kan laten om de grootste rotzooi te veroorzaken als ze hier zijn aankomen. We zullen wel geen voetbalvelden in Nederland hebben ofzo.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten