Merkel dreigt Britten: 'Eerst moet er 'n constructieve dialoog zijn pas dan kunnen Brexit-onderhandelingen beginnen'

Geen categorieapr 27 2017, 11:00
Wie denkt Angela Merkel eigenlijk dat ze is?
Ah, de oude Duitse arrogantie is terug van weggeweest. Na de Tweede Wereldoorlog hielden onze Oosterburen zich een beetje in, maar die tijden zijn nu blijkbaar voorbij:
https://twitter.com/ap/status/857498158854811648?refsrc=email&s=11
Wat is dat voor merkwaardige logica? De Brexit-onderhandelingen moeten onmiddellijk beginnen. Brexit wordt namelijk een feit. Dat kan Merkel heel vervelend vinden, maar Britten hebben daar toch echt zelf voor gekozen. Aangezien er iets is als Artikel 50 van het Europese verdrag is dat ook gewoon hun récht. Merkels mening doet er verder niet toe.
Die 'constructieve dialoog' behoort deel uit te maken van de onderhandelingen; het is niet iets dat je ervoor doet. Maar dat is natuurlijk precies wat Merkel wél wil. Zij wil namelijk dat de Britten de Europese Unie eerst allemaal dure toezeggingen doen, en daarna wordt er dan 'onderhandeld' over de uittrede van het Verenigd Koninkrijk.
Zo werkt dat dus niet Angela. De Britten stappen eruit. Punt. De enige constructieve dialoog die je nu kunt hebben kan gaan over de voorwaarden en de wijze waarop dat gebeurt.
Ik begrijp dat de Duitse bondskanselier de machtsspelletjes van weleer wil spelen -- waarbij Duitsland zichzelf neerzet als dé grote baas van Europa -- gelukkig hebben de Britten daar lak aan. Hun zwaarbevochten vrijheid, die ze tijdens de Tweede Wereldoorlog in stand hielden terwijl Hitler zijn Luftwaffe liet losgaan op Londen, laten ze echt niet meer gaan. Dat bewezen ze vorig jaar door voor Brexit te stemmen... en nu bewijst Theresa May dat door haar rug recht te houden en de Europese megalomanen duidelijk te maken dat zijn bepaalt wat er gebeurt, niet zij...
En zéker niet Frau Merkel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten