Omtzigt (CDA): 'Vervolg ISIS-strijders voor genocide in een speciaal tribunaal, net als nazi-misdadigers!'

Geen categorieapr 24 2017, 21:00
Het wordt tijd dat we de terroristische bende genaamd ISIS eens voor een serieus tribunaal gaan brengen, aldus CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. Je kan deze criminele gekken gewoon niet weg laten komen met genocide.
Als het aan CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt ligt, moeten de genocidale malloten die nu onder de noemer 'ISIS' dood en verderf zaaien in Syrië en Irak zich binnenkort gaan opmaken voor een confrontatie met hun daden, en daar ook de straf voor aanvaarden. Nu worden alleen wat terugkerende Syriëgangers in verschillende Europese landen op individuele basis voor de rechter gebracht, maar als het aan Omtzigt ligt komt er een tribunaal dat afrekent met de gewetenloze criminelen die in naam van de radicale islam christenen en yezidi's stelselmatig hebben uitgeroeid in het Midden-Oosten.
Omtzigt:

"Zoals ook nazi oorlogsmisdadigers ook vandaag de dag nog worden vervolgd voor hun afschuwelijke misdaden, zo zal rechtvaardigheid ook niet rusten totdat de criminelen van ISIS ter verantwoording zijn geroepen en gestraft voor hun misdaden."

Om die woorden kracht bij te zetten zal Pieter Omtzigt morgen bij de Raad van Europa een rapport publiceren die de zaken verder uiteenzet. Omtzigt zal daar niet alleen spreken: hij neemt ook mee Nadia Mourat die als yezidi flink geleden heeft onder de tirannie van ISIS. Maar ook zal Geoffrey Robinson aanwezig zijn. Deze man is een voormalige voorzitter van het Sierra Leone tribunaal, en zal voorstellen dat de Europese Unie in een nieuw tribunaal EU-burgers die genocide plegen kan en moet vervolgen. Om die stelling kracht bij te zetten, zullen ook enkele juridische experts hun opwachting maken. Alles om de gruwelijkse ISIS-jihadisten straks op water en brood te kunnen zetten... Zou dat niet mooi zijn?
Voor de geïnteresseerden: de hoorzitting zal live te volgen zijn via een livestream. Dus: hup Pieter, zorg dat die misselijkmakende ISIS-massamoordenaars hun rechtmatige straf niet zullen ontlopen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten