Oorlogszuchtige Poetin stuurt fregat naar Middellandse Zee

Geen categorieapr 08 2017, 15:00
Poetin doet waar hij in uitblinkt: dreigen.

Rusland heeft een met kruisraketten bewapend fregat naar een basis in de Middellandse Zee gestuurd. Volgens Amerikaanse media is dat machtsvertoon in reactie op de aanval van de VS op een Syrische luchtmachtbasis.

Als Poetin denkt dat Trump hiervan onder de indruk zal zijn vergist hij zich deerlijk. Ja, de Amerikaanse president was de afgelopen jaren opmerkelijk positief over de Russische autocraat, maar dat betekent niet dat hij dus wel even over zich heen laat lopen.
Trump heeft een enorm ego -- wellicht een groter ego dan alle presidenten voor hem (en dat wil wat zeggen, want presidenten zijn over het algemeen nogal op zichzelf gesteld). De beste manier om ervoor te zorgen dat hij het hoofd in de nek gooit is door hem te bedreigen. Daar wordt hij alleen maar feller en koppiger van.
Poetin begrijpt dat kennelijk niet. Misschien denkt hij dat Trump, als het erop aankomt, feitelijk een tweede Barack Obama is. Nou, dan gaat hij de komende tijd ontdekken dat dit een totaal verkeerde inschatting was. Je kunt veel van Trump zeggen, maar niet dat hij een softie is die bang wegrent als je aanstuurt op een gevecht met hem. When they go low, we go high, zei Hillary Clinton. Trump liet tijdens de campagne merken dat hij daar net een beetje anders over denkt. Zijn motto is eerder when they go low, we go lower.
Als Poetin en zijn vriendje Assad niet oppassen gaan ze dat de komende tijd aan den lijve ondervinden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten