Oud-despoot Ahmadinejad laat weer van zich horen: ‘Ik voorspel het einde van de Amerikaanse hegemonie!’

Ahmadinejad_1
Foto: Oud-president Mahmoud Ahmadinejad voorspeelt het ineenstorten van de Amerikaanse koppositie in de wereld. Bron foto: Beshef / Flickr

Oud-president Mahmoud Ahmadinejad leeft nog, en hij schroomt er niet voor om voor de zoveelste keer de ondergang van het ‘Amerikaanse imperium’ te voorspellen. Pak de popcorn er maar alvast bij!

Op 19 mei is het weer eens tijd voor een verkiezing, en deze keer is het aan Iran om een keuze te maken uit de – uiteraard vooraf door de Ayatollah goedgekeurde – kandidaten te maken voor de post van president. Één van de vele heren die hopen de post van Hassan Rohani te mogen overnemen is zijn voorganger, Mahmoud Ahmadinejad, de man waarvan de hele wereld, inclusief Iran, verlost dacht te zijn.

In zijn geheel kenmerkende stijl is hij dan ook als vanouds, alsof hij al president is, losgegaan op één van de aartsvijanden van Iran, de Verenigde Staten. In zijn jaren aan afwezigheid in de politiek lijkt hij zich te hebben gefocust op de waarzeggerij, want in een interview met Euronews doet de man een interessante, en vooral mateloos originele voorspelling: het zal zeer snel afgelopen met de Amerikaanse dominantie in de wereld!

Toegegeven, zijn voorspelling is wel wat gedetailleerder dan die van een gemiddeld orakel. De oud-despoot, die in binnen- én buitenland bekendstaat als een onuitstaanbare hardliner waarmee vrijwel niet te praten valt – vergeleken met hem is Rohani een zeer gematigd man -, vertelt er namelijk ook bij hoe dit alles gaat gebeuren:

Ahmadinejad predicts US policy on Syria will lead to war – and the collapse of America’s global power.

“I think Mr. Trump chose the path of war, in spite of the promises he gave his people. I have said this before and I say it again: this war will certainly lead to the fall of the US global hegemony.”

Oké, hij vertelt er iets bij, maar of dat nou echt duidelijk maakt waarom Amerika zou instorten? Nee, dat niet echt. Hij heeft het over oorlog, maar hoe dat zou moeten leiden tot het imploderen van de Amerikaanse macht in de wereld blijft een raadsel. Misschien is dat wel omdat het helemaal nergens op gefundeerd is: zelfs als Donald Trump head on ten strijde zou trekken tegen Assad zou hij die met twee vingers in zijn neus verslaan. Maar dat gaat zeker niet gebeuren, aangezien de Amerikaanse president het zeker niet ziet zitten ook nog even een Russisch leger te moeten verslaan. Al met al een weinig plausibel verhaal, wat die man hier staat te verkondigen.

Maarja, hij moet zich toch weer even laten horen na jaren afwezigheid: het moet natuurlijk niet lijken alsof hij soft is geworden in de tussentijd hè! Laten we met zijn allen toch hopen dat Iran volgende maand niet weer deze fantast op de troon zet, al is het maar omdat de wereld dan wéér een paar jaar naar zijn onzin zal moeten luisteren. Doe ons dat alsjeblieft niet aan, oké Iran? Bij voorbaat dank.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

4 reacties

  1.   

    De man is een holocaust-ontkenner. Compleet gestoord dus.

  2.   

    Hij kan toch zo maar eens gelijk krijgen.

  3.   

    Despoot ? Definitie despoot: alleenheersend staatshoofd; heerszuchtig persoon; iemand die zijn wil aan anderen oplegt. Marionet van de Ayatollah bedoel je toch ?

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!