Pence haalt uit naar Noord-Korea: “De tijd van strategisch geduld is voorbij!”

Screenshot van de Amerikaanse film "The Interview" waarin de spot wordt gedreven met Kim Jong Un.
Foto: Screenshot van de Amerikaanse film "The Interview" waarin de spot wordt gedreven met Kim Jong Un.

De Amerikaanse vice-president heeft het helemaal gehad met de knettergekke dictator Kim Jong-Un.

De Amerikaanse vice-president Mike Pence bracht vandaag een bezoek aan de gedemilitariseerde zone tussen Noord-Korea en Zuid-Korea. Hij deed dat om duidelijk te maken dat Amerika het zuiden nog altijd steunt — misschien wel meer dan ooit — en het tegelijkertijd gehad heeft met de Noord-Koreaanse dwergdictator Kim Jong Un. Zo zei hij onder meer dat de tijd van “het strategisch geduld” met dat stalinistische land “voorbij is.”

Vervolgens liet hij weten dat zijn baas — Donald Trump — druk blijft zetten op China om totaal met Pyongyang te breken.

Volgens berichten in Amerikaanse media ging Noord-Korea’s lancering van dit weekend mis doordat de Amerikaanse inlichtingendienst de boel achter de schermen gehackt had. Of dat klopt of niet is niet eens zo relevant, we weten sowieso dat Trump en Pence het helemaal gehad hebben met Kim en er alles aandoen om hem te verzwakken en te vernederen. Dat is een grote verandering ten opzichte van het beleid van Trumps voorganger Barack Obama. Die liet Noord-Korea min of meer doen wat ze wilde. Aan dat tijdperk is nu dus — dat zegt Pence ook terecht — een einde gekomen.

De grote vraag is nu wel: hoe ver wil Amerika gaan om Kim te verzwakken of zelfs omver te werpen? Voorlopig lijkt de strategie er vooral op gericht om de relatie tussen China en Noord-Korea te verstoren, in de hoop dat Beijing het probleem wel even oplost. Dat kan effect sorteren, maar als resultaten uitblijven moet Amerika toch echt zélf iets doen. Als we iets weten dan is het namelijk dat het wangedrag van Kim niet meer getolereerd kan worden. Noord-Korea én de wereld moeten bevrijd worden van deze quasi-monarchie. En wel meteen.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

17 reacties

 1.   

  De VS heeft eerder voor deze keuze gestaan met Irak. Resultaat: IS en een enorme puinhoop in dat land. Wat zullen de gevolgen zijn van een aanval op Noord-Korea?

  1.   

   keuze zeg je ?, zijn wij vergeten dat Sadam.H, ongeveer dezelfde woorden de ether ingooide ?, en omringende landen (bovenal Israël) bedreigde met vernietigings wapens ,heeft hij jaren vol gehouden tot het moment er een krachtige president in Amerika zat , tja toen was het over .

   afijn bijna alle westerse landen steunde toen deze inval !, tevens met manschappen .

   toch hier fietsen onze linke broeders graag omheen en schuiven de schuld op een!!, zoal zij ook graag Amerika de schuld geven van Vietnam , N-Korea, ect,ect , toch waar Amerika optreden op verzoek van .

 2.   

  Wij kunnen blij zijn dat de VS weer voor de wereldpolitieagent wilt spelen. Na acht jaar Obama hebben de schurkenlanden zich ontpopt tot echte gevaarlijke landen met kernwapens en onberekenbare leiders. Laat daar ook een onberekenbare leider van de machtigste land tegenover plaatsen dat zal ze mogelijk doen twijfelen.

  1.   

   Dan moeten ze dat maar doen ondanks Amerika er eigenlijk niets te zoeken heeft.
   Noord-Korea is eerder een probleem van China, Zuid-Korea en Japan en niet van Amerika. Maar China heeft baat bij Noord-Korea. En Zuid-Korea heeft geen zin in een eventuele hereniging want dat kost ze bakken met geld. Noord-Korea loopt 60 jaar achter tov van Zuid-Korea. Om dat verschil enigszins te verkleinen kost ze miljarden. Dat zal een economische strop zijn.

   Wat veel mensen ook vergeten is dat Noord-Korea jaren beschermd is geweest door de Sovjet Unie. maar na de val van de Sovjet Unie had Noord-Korea eigenlijk geen keus. Als ze die wapens niet hadden gehad waren ze allang verdwenen. Die wapens is hun overlevingsmechanisme. En mocht het regime op het punt staan te vallen zullen ze ook niet twijfelen het te gebruiken.

   Het enige wat je er mee zal bereiken is een land volledig in het as gelegd. Een land volledig in puin. Nog meer armoede, honger en natuurlijk heel veel doden. Maar dat zin we natuurlijk gewend als Amerika politieagentje gaat spelen. Het enige wat ze achterlaten is totale vernietiging.

   1.   

    @marsman
    Wat is jouw oplossing voor deze problematiek?

    1.   

     Ik denk niet dat er voorlopig een oplossing is. Dat probleem hadden ze jaren geleden al kunnen oplossen. En nu zit op het punt dat het niet meer op te lossen valt. Maar eigenlijk is dat niet de schuld van Noord-Korea maar die van ons, van China, Japan, Zuid-Korea.

     En ook mocht Noord-Korea bluffen en die wapens niet gebruiken en het regime zal inderdaad vallen. Het resultaat zal hoogstwaarschijnlijk zijn dat daar een bloederige burgeroorlog uitbreekt wat weer kan escaleren. En voor je het weet heb je een tweede midden-oosten maar dan in Azië.

     Veel mensen denken er nogal lichtzinnig over en geloven volgens mij dat wanneer dat regime zal vallen het uiteindelijk wel goed komt. Ik ben eerder van mening dat de wereld er niets mee kan winnen maar dat we er alleen maar mee kunnen verliezen.

     1.   

      Tja, dat dachten we na Hussein, Khadaffi en nu na Assad ook. Ik ben allergisch voor het woord “regime-change” en een regime-change hangt aardig in de lucht.

      Tijd dat China Noord-Korea eens onder druk gaat zetten. Als de VS weer gat schieten en bombarderen – nou, dan weet je het wel.

   2.   

    of nu China , Japan of Z-Korea de knuppel in het hoederok gooit de gevolgen blijven gelijk !, alle hoenders van de leg !.
    er is maar twee opties , een en die is dat de N-Koreaanse bevolking zich tegen hun leiders keert en hen afzet , en dat zie ik niet gebeuren .

    of optie twee de linkse optie veel heel veel thee en geld erheen verschepen , en met al de voorgaande gesprekken door gaan !, goede gesprekken volgens links .

    en wachten wanneer de bom valt .

  2.   

   onberekenbaar is Trump, in mijn ogen niet , echt een zakenman die vooraf handelt aangaande zaken .

   en dit is zo een zaak waaruit blijkt dat, de partij waar de linkse wereld (mens) dacht mee zaken en afspraken te kunnen doen , niet betrouwbaar blijkt , dus is handelen een moet geen optie !!.

   alleen de linkse wereld wil door blijven mauwen !, en thee drinken tijdens een voor hen goed gesprek waarmee zij bedondert zijn en blijven , zaken zijn zaken en afspraken blijven afspraken zeker in deze belangrijke kwesties ! , worden die niet op gevolgd dat stuur je aan op het Failliet gaan van je voormalige gesprekspartner .

   niet zo moeilijk , alleen voor de linkse mens onbegrijpbaar .

  3.   

   Elke keer als deze politie-agent met zijn lompe laarzen de wereld over banjert, wordt er ergens een regime getoppeld en kunnen we ons opmaken voor nog vier jaar vluchtelingenproblematiek. Wat mij betreft houdt de VS zich even buiten het Midden-Oosten en Europa, zoals Obama deed.

   1.   

    ach ja , waar zijn al die zogenoemde vluchtelingen dan toch vandaan gekomen , als Obama hier schuld nog deel aan heeft , volgens jou.

    laat ik jou vertellen dat het wel degelijk de schuld is van de (sociaal) democraten , Obama die te vroeg zijn troepen terug haalde .

    1.   

     En wie loog ons Irak binnen, @zomaar?

     Juist.

     1.   

      wie had jij in gedachten ?, Wilders soms?, of zouden het de (sociale) democraten wereld wijd dat geweest zijn ?.

      ik gok op het tweede voorstel , en jij ?.

     2.   

      Op Bush.

     3.   

      afin als eerste Sadam , was vooraf al jaren bezig met dreigen naar de buurlanden , betreft zijn chemische wapens !.

      en dat hij niet schroomde deze te gebruiken had hij vooraf al bewezen , dus vond de westerse wereld het nodig om daar in te grijpen !!.

      en @Guus met de westerse wereld doel ik niet alleen Amerika !, toch ook Europa , maar het is makkelijk voor een linkse nitwit , om de schuld eenzijdig af te schuiven .

      afin punt is en blijft Obama , heeft te vroeg zijn troepen uit dit gebied gehaald , Obama met aan zijn zijde Clinton , heeft daar verder de zaak in de fik gestoken .

      dus dankzij de sociale democratie , zit Europa nu met miljoenen uitvreters .

      twee woorden die mij niet bevallig zijn “sociaal verplicht sociaal zijn”, en “democratie als lijkt dat dit een dictatuur omhelst ” .

     4.   

      14 , nee Guus , Bush had dit alleen niet voor elkaar gekregen , hiervoor kreeg hij medewerking en toestemming vanuit Europa .

      verder zie mijn schrijven op 15

     5.   

      Dat is wel erg kort door de bocht, beste @zomaar. Dit zijn namelijk de feiten:

      1) Bush en Blair lokten hun kameraden op het vasteland, waaronder Balkenende, met de leugen van Irak heeft massa-vernietigingswapen, de oorlog in.
      2) Het Amerikaanse volk wenste nadrukkelijk dat de Amerikaanse troepen werden teruggetrokken uit Irak; Obama kon op veel instemming rekenen en werd president.
      3) De val van Hussein en een opeenstapeling van verkeerde beslissingen door Bush’ adjudanten, veroorzaakte een puinhoop.

      Bush had Irak niet moeten binnenvallen en Obama had Khadaffi niet moeten wippen. En nu blijkt dat Trump Assad weg wil hebben.

      Kortom: de Amerikanen maken er weer eens een gigantische puinhoop van, met hun banjerende tanks, en wij mogen de vluchtelingen opvangen.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!