Raseurofiel Timmermans draait door: ‘Er valt niet te vechten tegen diversiteit, accepteer het nou maar!’

Frans Timmermans, de spreekbuis van de dictatuur. Bron foto: screenshot video European Commission / Twitter
Foto: Frans Timmermans, de spreekbuis van de dictatuur. Bron foto: screenshot video European Commission / Twitter

Er zijn waarschijnlijk niet veel mensen op deze aardbol te vinden die nog zó vurig geloven in de Europese superstaat als Frans Timmermans. En gelukkig maar, want anders zouden we nog meer van dit soort onzinnige uitspraken moeten verteren.

Ah, Frans Timmermans: hij spreekt alle talen van de wereld en wordt in Brusselse kringen als een goede spreker gezien, maar in Nederland kan hij zich eigenlijk niet meer vertonen. Wij Nederlanders hebben het namelijk al jaren gehad met het zeer doorgeschoten eurofiele karakter van deze man, dat buiten alle proporties is. Helaas lijkt hij te lijden onder wat ik maar het Brussel-syndroom zal noemen: een totale afzondering van de wereld buiten de merkwaardige stad, waardoor elke connectie met de werkelijkheid verloren is gegaan. Als zoiets bestaat, dan is onze Timmermans daar toch zonder twijfel mee besmet.

Om met een positieve noot te beginnen: de Europese Unie heeft ons veel moois gebracht. Economisch zijn we zonder meer beter af, en ook qua geopolitieke betrekkingen heeft de Unie ons dichterbij elkaar gebracht. Daar houdt mijn positiviteit echter wel op, doordat Brussel ons ook steeds meer dingen door de strot probeert de duwen waar niemand ooit om gevraagd heeft. ‘Diversiteit’ bijvoorbeeld, het codewoord voor de multiculturele samenleving waarin de oorspronkelijke cultuur, met al haar normen en waarden, wordt opgeslokt en vervangen door culturen die hier nooit wat te zoeken hadden. Diversiteit kan goede dingen met zich meebrengen – absoluut – maar ook zeker slechte, en kan daarom nooit een doel op zich zijn. Helaas blijkt Frans het daar niet mee eens te zijn. Sterker nog, hij is met een krankzinnige vergelijking op de proppen gekomen die lachwekkend zou zijn als ze niet zo dieptriest was. Lees maar mee:

Jawel, u leest het goed: we moeten diversiteit omarmen, omdat het net een potje roerei is. Huh? Is dat nu het niveau waarop we moeten gaan praten? Oké, dan moet ik maar in vergelijkbare taal gaan terugpraten. Het is namelijk een vergelijking die simpelweg kant nog wal raakt: nee, roerei haal je lastig weer uit elkaar, maar wie zegt dat diversiteit dat is? Ik zou het, om bij de voedselmetaforen te blijven, eerder vergelijken met een appelboom: als er rotte appels aan hangen moet je die zo snel mogelijk uit de boom halen.

Zoals eerder gezegd kan diversiteit namelijk nooit een doel op zichzelf zijn. Diversiteit is leuk, maar alleen als het beperkt blijft. Wanneer het verschil in smaak tussen de verschillende ingrediënten (om maar in Timmermans-taal te blijven hangen) niet al te groot is mixt het prima, maar als je de meest rare dingen met elkaar gaat combineren komt dat geen enkel deel van het gerecht ten goede, tenzij je ervoor zorgt dat ze héél goed op elkaar worden afgestemd. Inderdaad, ik hint daarmee op integratie, wat op dit moment hét grootste probleem van Europa is. Maar ja, volgens onze afgevaardigde in Brussel valt het gelukkig allemaal reuze mee: stop maar met vechten mensen en omarm die diversiteit!

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

23 reacties

 1.   

  Wat heeft de EU en Euro ons nu voor voordeel welvaart gebracht voor de normale man/vrouw in Nederland Het verbond EU bestaat louter uit hoogmoed waanzin en belust op macht een super staat

 2.   

  Wat is die Timmermans toch een wereldvreemd mannetje… Maar ja, het gezegde luidt niet voor niks: ,,Wiens brood met eet, wiens woord men spreekt”. Hij steekt 23.000 euri per MAAND in z’n binnenzak, en dan komt er dus dit soort eurofiele poep uit die volgevreten plofkop.

  1.   

   Inderdaad! Deze flapdr@l, is aardig dicht aan het groeien. Blijkbaar moeilijk om al dat door EU burgers betaalde voedsel te weigeren. Maar goed, hij zit lekker in Brussel en probeer hem daar maar eens weg te krijgen.

 3.   

  Timermans, eikel, je bent rijp voor het gesticht. Je bent een laffe figuur. Je verloochent je eigen cultuur. &5 jaar geleden zou ik je voor NSB’er hebben uitgemaakt.

  1.   

   75 jaar.

  2.   

   Ja Adriaan die rooie rotzakken hebben het nationaal socialisme nooit echt losgelaten, het collectivisme zit bij deze lieden in het DNA, afijn elk volk heeft de leiders die het verdient!

   1.   

    Naïeve en wereldvreemde Joop den Uyl doorzag Hitler’s plannen niet, Joop den Uyl koesterde sympathie voor rechts nationalistische denkbeelden. Ook had hij in die tijd, waardering voor Hitler-Duitsland.

    https://gerard1945.files.wordpress.com/2015/12/uyl2.jpg

    1.   

     @Peter Selie

     https://meervrijheid.nl/?pagina=1199
     Hitler was links, Groen Links zouden we het nu noemen.

 4.   

  Probeer verschillende soorten ei samen gaan roeren en je krijgt een diversiteit die niet te vreten valt. Waarschijnlijk niet te vreten. Wat een hoop intelligentie bij elkaar hebben wij toch in Brussel en dat blijkt. Eieren met mensen vergelijken. Waarom hadden wij en hebben wij zoveel oorlogen? Door diversiteit aan mensen. Wilt Timmermans een superras ontwikkelen? Zijn voorganger is het niet gelukt. Probleem met diversiteit in Brussel is dat die daar ontbreekt. Het zit vol met dit soort mensen met deze zieke gedachten. En zolang gaat het en zal gaan met Europa alleen maar bergafwaarts. Om iets beter op te bouwen dan deze EU zou je opnieuw moeten beginnen.

  1.   

   Toch maak je nu een leuke vergelijking! Nooit eerder aan gedacht, maar het werkt wel zo in de keuken. Je kunt fantastische recepten bedenken en gerechten samenstellen, er zijn veel ingrediënten waarvan je niet verwacht dat het gaat smaken… of niet (en ook dat is voor een ieder weer anders), maar te veel van het het ene of het andere kan de smaak heel erg bederven. Gewoon klakkeloos alles bij elkaar mikken is over het algemeen geen garantie voor een goed gerecht, of het nu binnen- of buitenlands is. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van “nouveau cuisine”.

 5.   

  Onze Frans heeft helemaal gelijk, diversiteit daar valt niet tegen te vechten. Een ijzersterk argument, inhoudelijk onovertroffen, ik ben helemaal om.
  Nu gaat hij pleiten voor het afschaffen van de € diversiteit in munteenheid, wie kan daar tegen zijn, er valt niet tegen te vechten.
  De Britten zijn voorstander van eigen wetgeving i.p.v. EU wetgeving. Frans wil dit nu ook voor iedereen, diversiteit er valt niet tegen te vechten.
  Ook mag iedereen weer eigen handelsverdragen afsluiten, Frans is hier voorstander van, diversiteit er valt niet tegen te vechten.

  Europeanen met een eigen mening, geen eenheidsworst, diversiteit Frans er valt niet tegen te vechten.

 6.   

  Volgens een publicatie van http://www.nu.nl van 17-10-2014 leefden er 2,5 miljoen mensen ONDER de armoedegrens. Met de open grenzenpolitiek van Brussel en de vluchtelingentsunami van de afgelopen jaren zal dit aantal eerder fors toe dan afgenomen zijn en het aantal armoedigen nog veel verder zijn opgelopen en de voorzieningen nog veel schaarser zijn geworden. Frans Timmermans zit zèlf goed met zijn riante inkomen uit Brussel en zijn veel riantere percentage belastingafdracht dan elders in Europa. Deze ‘socialist’ kan makkelijk kletsen.

 7.   

  Waarom moeten wij in Europa diversiteit uit andere werelddelen accepteren terwijl deze linkse mafketels het niet leuk vonden dat wij Europese diversiteit brachten in onze voormalige kolonieen.

 8.   

  George Soros gaat op bezoek bij Juncker en Timmermans om over Hongarije te praten

  ‘Politieke en juridische ontwikkelingen’

  George Soros, de oprichter van de met sluiting bedreigde Central European University (CEU) in Boedapest, wordt donderdag door Jean-Claude Juncker ontvangen. Vrijdag heeft de Hongaars-Amerikaanse zakenman een ontmoeting met Frans Timmermans. De voorzitter en vicevoorzitter van de Europese Commissie bespreken met Soros “de politieke en juridische ontwikkelingen” in Hongarije, aldus een woordvoerster vrijdag.

  Timmermans spreekt maandag al CEU-rector Michael Ignatieff, blijkt uit zijn agenda. De commissie onderzoekt of er juridische stappen tegen de regering van Victor Orbán mogelijk zijn. Een aantal recente maatregelen lijkt op gespannen voet te staan met EU-regelgeving. Zo lijkt de nieuwe onderwijswet een poging te zijn om de Engelstalige universiteit te sluiten.

  Ook andere kwesties roepen vragen op, zoals het asielbeleid en nieuwe regels voor de financiering van maatschappelijke organisaties.

  Anp

  1.   

   Peter Selie.
   Onderzocht wordt of er juridische stappen tégen de Hongaarse regering van Victor Orbán mogelijk zijn, teneinde de EU-regels door zijn strot te duwen.
   Als een instelling als de EU via een juridische uitspraak haar “lidmaten” wil dwingen de EU-regelgeving te gaan volgen, dan is dat het begin van het einde v.d. EU
   Victor Orbán is dus duidelijk géén aanhanger van de “weg-met-ons-mentaliteit”.
   Genoemde ziekelijke “mentaliteit” proberen bepaalde reaguurders de mensen die vóór hun land zijn, aan te praten. Victor Orbán, een man die vóór zijn land en volk staat en zich niet laat bang maken door die volgevreten EU-“leiders”.
   Hadden wij maar leiders als Orbán.

 9.   

  Ey Frans wen er nou maar aan dat steeds meer mensen zich tegen types zoals jou gaan keren. Als je alle middelen van de bevolking afpakt verwacht dan niet dat geweld uit blijft en types zoals jij zijn dan heel snel het haasje.. Want jullie kijken weg! zelfs 2 weken naar de MH17 was jij al bijgedraaid omdat je een baantje toegespeeld kreeg omdat jij je meul van de EU moest houden omdat Oekraine achter deze moord zat!

  1.   

   Jij begrijpt het.

   1.   

    en zo gaat het straks met Rutte ook, met dank aan bewezen *diensten*

 10.   

  Wanneer je een ideologie toelaat en omarmt die diversiteit niet toestaat kweek je apartheid en tweedeling. Dat is wat GlibberFrans en zijn politieke kompanen doen!

 11.   

  In een democratie valt niet tegen de wil van het volk te vechten Fransje. Dat zul jij vroeg of laat, goedschiks of kwaadschiks zullen moeten accepteren.

 12.   

  Roel du Pree@

  Helemaal met je eens.

 13.   

  Annet Bleich is weliswaar een biografe van Den Uijl (Den Uyl) maar zij is vanouds communist. Den Uijl was indertijd nog maar een puber van 15. Hij had de moed de nodige verandering aan te gaan en die moed was zijn biografe vreemd.
  Lees ook Den Uijl’s uitspraken o.m. ”Wat mij zo hels maakt ….”. Dat geeft een ander gezicht op Den Uijl, die uiteraard ook wel een paar vreemde uitspraken heeft gedaan.

 14.   

  Al gelezen, Peter Selie, dat de aantijging van de communiste Annet Bleich is, die zich niet kan voorstellen dat een mens de moed kan hebben psychisch spijkerharde confrontaties aan te gaan om achter waarheden over leven en dood te komen en oude godsdienstige dogma’s achter zich te laten. Zo was Den Uijl dus en dat verdient uitsluitend waardering. Maar een communist als Bleich begrijpt hier helemaal niets van de strijd, die jonge mensen als Den Uijl gevoerd hebben om van de ”middeleeuwen” af te komen. Bleich is dan natuurlijk als biografe een verwerpelijke prutser, mispunt.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!