Rubberen ruggegraat Rutte: "Weer fijn handeldrijven met Britten"

Geen categorieapr 29 2017, 14:30
Zijn commentaar op de Brexit was ongenuanceerd en vooral dreigend. Zoals het een goed VVD'er betaamt waait het jasje lekker met de wind mee. In alle denkbare richtingen. Van 'onderste steen' tot EU-lidmaatschap en nu weer bij de Brexit.
Konden we in januari nog stoere praat van Mark Rutte noteren, nu heeft hij de stroopkwast weer ter hand genomen. Destijds bijgestaan door Alexander Pechtold, die zei dat de Britten 'het maar eens moesten voelen', gooit Rutte het nu over de verbindende boeg. NU.nl meldt ons dat hij snel een nieuwe handelsrelatie met de Britten wil. Wie kan hem nog volgen?
https://twitter.com/NUnl/status/858277275543928832
Nu komt de grap. Volgens Rutte gaat het dus wel lukken met de eensgezindheid van de EU-leiders. In het artikel van Trouw vanmorgen wordt dat compleet onderuit geschoffeld:

De komende jaren staan garant voor politiek spektakel. De uitspraken deze week van onder anderen May en de Duitse bondskanselier Merkel beloven een harde strijd. Die laatste zei in de Bondsdag dat de Britten zich ten onrechte 'illusies' maken dat ze straks als niet-EU-lid vele handelsvoordelen zullen genieten. 'Tijdverspilling', noemde de bondskanselier die gedachte. Dat ontlokte May enkele uren later in Leeds haar 'dwarsboom'-uitspraak. De toon is gezet.

De belichaming van de EU, Angela Merkel, denkt daar namelijk heel anders over: 'geen illussies' voor de Britten.
Dus, Mark, hoe bedoel je dat precies met je nieuwe handelsrelatie?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten