Feest van de democratie: twee Franse stembureaus geëvacueerd na vondst geweer!

Geen categorieapr 23 2017, 14:00
Wat een feest van de democratie moet zijn wordt zo ineens een dag van angst.
Vandaag gaan onze Franse vrienden naar de stembus in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. De tweede ronde, die later volgt, is een tweestrijd tussen de sterkste twee kandidaten van vandaag. Volgens de peilingen zijn dat Emmanuel Macron en Marine Le Pen, maar we weten allemaal dat de peilingen er nogal eens naast zitten. Daarom is het van het grootste belang dat zoveel mogelijk Fransen vandaag op komen dagen en meedoen aan dit feest van de democratie.
Helaas zijn er blijkbaar mensen die dat willen verhinderen:

TWO polling stations have been evacuated and a shotgun discovered at the scene as France casts its ballots in one of the the most unpredictable elections in living memory. Voters were rushed out of the polling stations after a stolen vehicle was abandoned outside with the engine running while voting was taking place.

De explosievenopruimingsdienst is ingeschakeld om de auto, een zwarte Peugeot 308 te onderzoeken en indien nodig onschadelijk te maken. Aangezien er in Frankrijk de laatste tijd de gekste dingen gebeuren vermoeden sommige mensen het ergste. Bekend is dat de auto achter werd achtergelaten, met ronkende motor, door twee ingezetenen. Ze parkeerden de auto op vijftig meter van een stembureau (in een school!) en gingen er vervolgens vliegensvlug vandoor.
Screen Shot 2017-04-23 at 15.10.31
Politie die de auto onderzochten vonden daar in ieder geval een vuurwapen in, een shotgun. Op foto's gepubliceerd op Twitter kun je zien dat Franse soldaten nu in de wijk patrouilleren. Nadat de politie en het leger op de been werden gebracht liet de burgemeester van Besançon Jean-Louis Fousseret, weten dat de situatie onder controle is en dat de stembureaus na een uur gesloten te zijn geweest weer geopend zijn. Volgens de autoriteiten gaat het niet om terrorisme, maar om een "normale verdachte daad."
Ja, ja.
Je kunt je er iets bij voorstellen dat de schrik er nu flink inzit in Frankrijk, en dat terwijl juist vandaag zogenaamd een feest van de democratie moet zijn. Misschien dat de reacties op Twitter en in de internationale media enigszins overtrokken zijn, maar wie kan dat écht zeggen? Het is nog maar enkele dagen geleden dat een Franse agent werd vermoord door een knettergekke jihadist, en de autoriteiten gaven eerder al aan dat iedereen vandaag extra waakzaam moest zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten