Slap, slapper, VVD: staatssecretaris Dijkhoff gaf 240 asielzoekers alsnog verblijfsvergunning

Geen categorieapr 13 2017, 16:41
Staatssecretaris Dijkhoff heeft zijn discretionaire bevoegdheid gebruikt om 240 uitgeprocedeerde asielzoekers alsnog in Nederland te laten blijven. Dat is een record: hij is nog slapper dan zijn voorgangers.
VVD'er Dijkhoff boog zich persoonlijk over 780 "veelal schrijnende" zaken. Maar liefst 240 van deze asielzoekers - 30 procent dus! - kregen vervolgens een verblijfsvergunning, hoewel ze eigenlijk uit Nederland moesten vertrekken. De staatssecretaris heeft hiermee een twijfelachtig record gebroken: geen van zijn voorgangers van de afgelopen jaren was zó soft met het verstrekken van verblijfsvergunningen.

Partijgenoot Fred Teeven verstrekte in 26 procent van de gevallen een vergunning en CDA'er Gerd Leers kwam tot 25 procent. PvdA'er Nebahat Albayrak en Hirsch Ballin (CDA) verstrekten slechts in 22 procent van de gevallen een verblijfsvergunning.

Dijkhoff is dus een typische VVD'er: mooie praatjes voor de bühne, maar uiteindelijk komt van al die mooie praatjes helemaal niets terecht. De VVD beweert dat ze het immigratiebeleid willen aanscherpen, maar ondertussen is hun eigen staatssecretaris slapper dan al zijn voorgangers van de afgelopen tien jaar. Te gek voor woorden. De PVV is - terecht - boos over het slappe beleid van Dijkhoff, maar de staatssecretaris vindt de kritiek onterecht. Je kunt geen vergelijking trekken met zijn voorgangers op grond van aantallen, aldus Dijkhoff. Dat is natuurlijk volstrekte lariekoek. Als we niet op basis van cijfers een oordeel mogen vellen over een staatssecretaris, op wat voor grond mogen we dan wél kritiek leveren?
De feiten zijn duidelijk: dankzij Dijkhoff kregen meer uitgeprocedeerde asielzoekers alsnog een verblijfsvergunning dan ooit tevoren. Dijkhoff belooft een streng asielbeleid, maar brengt er helemaal niets van terecht. Wanneer komt er einde aan dat linkse VVD-gedoe?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten