Theo Hiddema pakt zieligheidsindustrie aan in fantastische maiden speech: "U klaagt, wij draaien"

Geen categorieapr 06 2017, 16:00
En hier is de video van de speech zelf.
Eerder vanmiddag publiceerden we een interview met Theo Hiddema. Hij stond onze verslaggevers te woord kort nadat hij zijn maiden speech gegeven had, zijn eerste toespraak als parlementariër.
Maar wat we niet publiceerden was de toespraak zelf. Goed nieuws, hier is die toespraak alsnog. Ga er maar goed voor zitten, want dit is acht minuten lang puur genieten. Hij veroordeelde racisme en discriminatie geheel terecht:

"Forum voor Democratie vindt discriminatie dom en bekrompen. Liefhebbers ervan zijn vreugdeloos en verbeten. Laat racisten gaarkoken in vooroordelen en chagrijn, zou ons advies zijn. Maar dit sluit niet aan bij overheidsbeleid, heb ik begrepen."

Vanaf dat moment fileerde Hiddema de zieligheidsindustrie op héérlijke wijze:

"Wat staat er nu in al die rapporten van diverse meldpunten? Het totale gewicht van de rapportages komt neer op ruim 1 kilo, de inhoud ervan is slechts 1 gram. Deze rapporten zouden in de rechtszaal geruisloos in de prullenbak verdwijnen. Nergens een spoor van waarheidsvinding te bekennen. Bij geen enkele melding. Hoe weten we wat er aan de hand is? Is er sprake van lange tenen? Geen idee. Is er sprake van klaagzieke melders? Het is niet te controleren. Werkwijze: u klaagt, wij draaien."

Ge-wel-dig. Ja, als discriminatie en racisme voorkomen moet het bestreden worden, maar de zieligheidsindustrie maakt het allemaal veel erger dan het is... en komt totaal niet met feiten aanzetten om het zogenaamde racistische karakter van de Nederlandse samenleving te bewijzen. Ze roepen maar wat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten