Thierry Baudet haalt uit naar 10 papadagen-eisend Brussel: 'Waar bemoeit de EU zich mee?'

Geen categorieapr 26 2017, 8:00
De Europese Unie eist dat er tien papadagen komen. Thierry Baudet vindt dat terecht belachelijk.
Wat is die Europese Unie toch een zegen voor Nederland he? Jawel, de Brusselse betweters maken ons leven echt op élk punt beter. En makkelijker. En voor werkgevers natuurlijk heel veel duurder, maar wat maakt dat uit? Iedereen weet toch dat werkgevers onbeperkte financiën hebben? Nou dan!

Nederland moet vaders minimaal tien werkdagen betaald verlof geven bij de geboorte van een kind.

Op dit moment krijgen nieuwe vaders twee dagen betaald verlof. Je zou denken: niet zo gek. Het is immers een beslissing van die vaders zelf om een gezin te stichten. Hun werkgever heeft daar niets mee te maken.
Helaas denkt de EU daar heel anders over. Zo eist Brussel dat vaders voortaan maar liefst tien zogenaamde papadagen krijgen na de geboorte van hun kind. Natuurlijk op andermans kosten:

Niet alleen moeten jonge vaders ten minste tien werkdagen verlof krijgen, ook het ouderschapsverlof moet in de hele EU worden uitgebreid, stelt de Europese Commissie vandaag voor.

Dat is al knettergek, maar het wordt nog erger. De EU wil namelijk dat er vier maanden betaald verlof gaat gelden voor kinderen tot en met 12 jaar. Ook wil de EU dat werknemers het 'recht' krijgen om minimaal vijf dagen betaald verlof op te nemen voor zorg voor een directe verwant.
Let wel, dit is desastreus voor werkgevers, die er een enorme kostenpost bij krijgen. De EU eist namelijk dat dit betaalde verlof minimaal op het niveau komt van betaling bij ziekte. In Nederland is dat dus 70 procent van het loon. De werknemer hoeft daar gedurende die periode niets voor terug te doen. Hij of zij kan is dus niet productief, maar krijgt wel geld. Van de baas. Gratis. Omdat het moet van Brussel.
Knettergek natuurlijk. Gelukkig is er nog een enkele partij in Nederland die dat ook vindt en die de moed heeft om dat hardop te zeggen:
https://twitter.com/thierrybaudet/status/857101049328480256
Thierry Baudet van Forum voor Democratie heeft natuurlijk helemaal gelijk. Ten eerste is het nog maar de vraag of dit wenselijk is (nou ja, dat is eigenlijk helemaal geen vraag. Het is niet wenselijk), maar belangrijker is de vraag waar Brussel zich in vredesnaam mee bemoeit. Wij Nederlanders hebben echt geen Brusselse autocraten nodig om dit soort zaken te regelen. Als wij als volk beslissen dat we dit willen kunnen we dat heel goed zelf. Daar is geen autoritaire pan-Europese nepregering voor nodig.
Het is het zoveelste bewijs dat de EU zich met zaken bemoeit die haar niets aangaan. Dit is niet waarom we de Unie hebben opgericht. Die was er puur op gericht om de handel tussen lidstaten te bevorderen onder het motto dat landen die handel met elkaar drijven minder geneigd zijn om oorlog tegen elkaar te voeren. Dát is het uitgangspunt van 'Europa,' niet 'we hebben Brussel nodig om alles op microniveau te regelen.'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten