Trump: ik vertrouw erop dat China Noord-Korea aanpakt. Als ze dat niet doen dan doen wij het zelf!

Geen categorieapr 13 2017, 19:56
De Amerikaanse president is helemaal klaar met het wangedrag van de stalinistische dictatuur.
Noord-Korea blijft maar provoceren. De afgelopen weken vuurt de straatarme communistische dictatuur met regelmaat ballistische raketten af om zijn militaire macht te tonen, en aartsvijanden Japan en Zuid-Korea de stuipen op het lijf te jagen. Bovendien is dictator Kim Jong Un niet van plan om te stoppen met het ontwikkelen van kernwapens: satellietbeelden tonen aan dat Noord-Korea een ondergrondse nucleaire testbunker klaar heeft staan om atoomproeven uit te voeren. Dat atoomproject is zeer zorgwekkend, zeker in combinatie met het ontwikkelen van ballistische raketten - zo'n raket kan immers worden gebruikt om een atoombom te lanceren.
Alsof dat nog niet erg genoeg is, heeft Noord-Korea ook de beschikking over chemische wapens. De premier van Japan, Shinzo Abe, uitte daarover zijn zorgen:

"Het is mogelijk dat Noord-Korea al het vermogen heeft om sarin-wapens met raketten af te vuren."

De vermoedens dat Noord-Korea beschikt over gevaarlijke chemische wapens worden ondersteund door de moord op Kim Jong Nam. De halfbroer van Kim Jong Un werd in februari vermoord met VX-zenuwgas, een extreem gevaarlijke substantie. Waarschijnlijk werd de moord gepleegd door de Noord-Koreaanse geheime dienst, wat er dus op zou duiden dat ze dit zenuwgas tot hun beschikking hebben.
Het is natuurlijk niet voor het eerst dat Noord-Korea haar buurlanden en de rest van de wereld provoceert met raketlanceringen, atoomproeven en dreigementen. Maar nu krijgt het stalinistische regime van Kim Jong Un te maken met een nieuwe Amerikaanse president. Donald Trump is namelijk niet van plan om lui achterover te zitten en deze schurkenstaat zomaar zijn gang te laten gaan.

"Ik heb het volste vertrouwen dat China Noord-Korea op geschikte wijze zal aanpakken. Als ze dat niet kunnen, dan zal de VS dat doen met onze bondgenoten! U.S.A."

Zo, dat is nog eens duidelijke taal richting de Chinezen. China is het enige land dat Noord-Korea continu de hand boven het hoofd houdt en het regime voorziet van financiële steun. Het is dankzij China dat de Noord-Koreaanse dictatuur in stand wordt gehouden, dus het is een goede actie van Trump om de Chinese regering op haar verantwoordelijkheid aan te spreken. Het Noord-Koreaanse regime behandelt burgers op de meest gruwelijke wijze: bij het minste beetje kritiek op de leiders, word je in een concentratiekamp gegooid - samen met je hele familie. Bovendien is Noord-Korea een gigantische bedreiging voor de vrede in Oost-Azië door continu te provoceren met raketten en atoomproeven. Dat moet afgelopen zijn, vindt Trump.
Om Kim Jong Un te laten zien dat het menens is, heeft Trump het vliegdekschip USS Carl Vinson richting Korea gestuurd. Hopelijk is dat voldoende om het regime te laten inbinden. Mocht dat niet helpen, dan zijn er nog meer opties: het Amerikaanse leger heeft vorige maand samen met het Zuid-Koreaanse leger een militaire simulatie gedaan, waarbij de gevolgen van een aanval op het Noord-Koreaanse leiderschap werden overwogen. De uitkomst: als Kim Jong Un wordt uitgeschakeld, zal het Noord-Koreaanse regime binnen de kortste keren vallen. Zelfs hoge generaals zullen er niet om treuren als deze dictator wordt afgezet - zó extreem wreed is de dictatuur, dat zelfs ministers naar strafkampen worden gestuurd als ze bijvoorbeeld in slaap vallen tijdens een urenlange speech van de leider.
Komt er dus binnenkort een Amerikaanse raket op het paleis van Kim Jong Un? Dat is nog maar de vraag. Maar dat de wrede dictator heel goed moet oppassen, is duidelijk. Trump laat zich niet zomaar provoceren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten