Vliegtuighorror gaat door: purser American Airlines mept vrouwelijke passagier

Geen categorieapr 22 2017, 17:00
Wat is er in vredesnaam aan de hand bij Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen?
Kort nadat United Airlines in het nieuws kwam omdat een passagier met grof geweld werd gedwongen van boord te gaan geldt hetzelfde voor American Airlines. Net zoals bij United filmden andere passagiers wat er gebeurde... en ook nu geldt dat de bemanning van het vliegtuig buitengewoon agressief was.
Op een vlucht van San Francisco naar Dallas-Fort Worth werd een vrouwelijke passagier met twee kindjes verteld dat ze haar kinderwagen moest afgeven. Toen ze niet zo reageerde als gewenst reageerde de purser van American Airlines woedend. Hij pakte de kinderwagen met geweld af en haalde zelfs uit naar de vrouw. Vervolgens reageerden de andere passagiers natuurlijk woedend. Het gevolg? In plaats van zijn excuses aan te bieden riep het bemanningslid tegen een mannelijke passagier "sla me dan!"
Umh, wat? En ik maar denken dat pursers en andere bemanningsleden er juist voor moeten zorgen dat het rustig is aan boord.
Een andere passagier, Surain Adyanthaya, filmde wat er gebeurde nadat de purser van American Airlines de vrouwelijke passagier op gewelddadige wijze had aangepakt. Deze passagier legt uit:

"Ze hebben haar tegen haar zin van het vliegtuig gehaald en hun medewerker weer aan boord gehaald, waarna deze met andere passagiers wilde vechten. Een excuus aan de vrouw kwam er niet."

In de tussentijd heeft American Airlines wel zijn excuses aangeboden ("Wat er op deze video is te zien is niet hoe wij met onze klanten omgaan") maar dat komt natuurlijk veel te laat (en het is nog eens onzinnig ook. Op de videobeelden zien we dat dit wél is hoe ze daar met klanten omgaan). De schade is ondertussen al aangericht: de vrouwelijke passagier heeft er een trauma bij, de andere passagiers zijn zich rotgeschrokken, en het imago van de maatschappij is helemaal onderuit geschoffeld.
Overigens waren er dit keer gelukkig wél passagiers die in opstand kwamen. Mensen stonden op en eisten de naam van de purser zodat ze hier iets aan konden doen. Ook werd de vrouw wel degelijk beschermd. De man die de naam van de purser eiste liep later op hem af en vertelde hem "als je bij mij doet wat je bij haar deed sla ik je tegen de grond!" Vervolgens riep de purser "ja, ja, sla me dan!" Wat natuurlijk ongekend is. Zijn eigen bemanning duwde hem weg zodat het niet nog erger uit de hand zou lopen.
Vervolgens beet de boze man de purser toe: "Weet je wat, misschien wordt dit wel gefilmd en sta jij straks overal met je bakkes op het nieuws."
Nou, zo gezegd, zo gedaan. Meneer de purser is nu inderdaad wereldberoemd. Dat verdient deze gek wel. Nu hopen dat American Airlines hem ontslaat én dat de arme moeder van twee kleine kinderen die aangevallen werd de luchtvaartmaatschappij aanklaagt en een riante schadevergoeding krijgt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten