Wilders dolblij met succes Front National: "Ik hoop op een Présidente Le Pen!"

Geen categorieapr 24 2017, 8:00
De PVV-leider heeft er vertrouwen in dat Marine Le Pen in de tweede ronde kan verrassen.
Geert Wilders is dolblij met het succes van zijn bondgenoot Marine Le Pen. "Ik heb haar net een welgemeende felicitatie gestuurd. Nu op naar een pittige tweede ronde, maar ik hoop op een Présidente Le Pen!”, aldus de PVV'er in een reactie aan de media. Daarbij noemt hij gisteren "een schitterende dag voor patriotten binnen en buiten Frankrijk" vanwege het resultaat van het Front National, dat nu eindelijk écht is doorgebroken en dus een 'mainstream partij' is, net zoals de PVV dat is.
Ook op Twitter laat Wilders duidelijk merken welke partij en persoon hij steunt:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/856227248050974720
Voor de duidelijkheid voegt hij daar in het Frans aan toe:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/856212783251304450
"Leve de overwinning! Marine Le Pen [voor] president!" Duidelijker dan dat wordt het natuurlijk niet.
Le Pens prestatie is niet alleen belangrijk voor het Front National zelf, maar ook voor vergelijkbare partijen in andere landen, waaronder natuurlijk de PVV. Het nationaal-populisme is nu al duizend keer dood en begraven verklaard, maar steeds weer blijkt dat deze stroming tegenwoordig echt groot en invloedrijk is.
De oude politiek is definitief op zijn kop gezet. Tot grofweg vorig jaar waren er drie hoofdstromingen: socialisme, rechtsliberalisme, de christendemocratie. Het rechts-populisme is daar dus bijgekomen... en als je het succes van die stroming ziet in binnen- en buitenland is het nationaal-populisme stroming here to stay.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten