Zo hoort het! Australië gaat eisen dat migranten Australische normen en waarden onderschrijven

Australië_1
Foto: Australië gaat de eisen voor migraten stevig verscherpen. Bron foto: Jessica Spengler / Flickr

Ook Australië heeft het helemaal gehad met migranten die niet of nauwelijks integreren, maar in tegenstelling tot andere landen gaan ze er ook daadwerkelijk wat aan veranderen.

Voor ons Europeanen is Australië zo ongeveer het toonbeeld van een afgelegen plek: het is aan alle kanten omringd door oceaan, en heel veel anders heb je daar niet in de buurt. Vanuit hier bezien klopt dat misschien ook wel wat, maar voor veel mensen in Zuid-Oost Azië is Australië (en in mindere mate Nieuw-Zeeland) het enige aan echte beschaving wat haalbaar is. Vooral vanuit Indonesië wagen velen jaarlijks de overtocht richting down-under, in de hoop op een beter bestaan. Gezien de omstandigheden in hun eigen landen kun je ze dat moeilijk persoonlijk echt kwaadnemen, maar het zorgt wel voor problemen: het feit dat Indonesië het grootste moslimland ter wereld is, zegt eigenlijk al genoeg.

Zij mogen natuurlijk gerust hun geloof aanhangen, maar het is nu eenmaal een gegeven dat moslims doorgaans lastiger integreren in Westerse landen door een gapend gat tussen hun normen en waarden en die van de gastlanden. Dat merkt ook Australië, dat het helemaal gehad heeft met het gebrek aan integratie van veel nieuwkomers. In tegenstelling tot vele andere – voornamelijk Europese – landen heeft premier Malcolm Turnbull daar nu het lef gehad om ook daadwerkelijk in actie te komen tegen de belabberde integratie. Op dit moment is de inburgeringscursus daar misschien nog lachwekkender dan die hier in Nederland: na een jaar in het land te hebben gewoond kan men al in aanmerking komen voor Australisch burgerschap door wat kinderlijk simpele vragen als “Hoe ziet de vlag van Australië eruit?” te beantwoorden. Het is misschien belangrijke kennis, maar in de praktijk niet echt iets waarvan je een ‘betere burger’ wordt.

In plaats daarvan zal men nu moeten bewijzen dat men niet zozeer wat droge historische en staatskundige feitjes met beperkte praktische waarde kent, maar de ongeschreven gevoeligheden van Australische normen en waarden begrijpt. En nee, dan heb ik het niet over dingen als het snappen dat vegetariërs écht geen vlees eten, zoals in de Nederlandse inburgeringscursus, maar over zaken die er daadwerkelijk toe doen. Migranten zullen moeten aangeven te snappen dat dingen als gelijkheid tussen man en vrouw geen optioneel iets is, en dat vrouwenbesnijdenis toch écht niet getolereerd wordt in Australië. Daarnaast zullen ze moeten bewijzen dat ze werken – en dus iets bijdragen aan de samenleving – en dat eventuele kinderen naar school gaan en niet op straat rondhangen. Ook niet onbelangrijk: de nieuwkomer moet aantonen op een behoorlijk niveau Engels te praten – anders gaat het echt niets worden daar – en kan pas na vier jaar in aanmerking komen voor een Australisch paspoort.

Een uitstekende stap vooruit dus, als je het mij vraagt. En dan een vraag van mijn kant: waarom kan dat niet ook hier? Waarom zijn we in Europa nog steeds te beroerd om van mensen te verlangen dat ze onze normen en waarden onderschrijven? Waarom moeten wij wel tolerant zijn richting hun gewoonten, maar staat daar niets tegenover? Daar is allemaal geen enkele reden voor, en dat lijken ze aan de andere kant van de wereld tenminste te begrijpen. Nu hier nog…

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

14 reacties

 1.   

  Los je niks mee op! vrijheid van religie handhaven en op 18+ zetten lost meer op. Daarnaast het verbieden van en grote groepen samen te gaan wonen verbieden.
  En als laatste oplossing gewoon stoppen met gelukzoekers te zien als vluchtelingen anno 2017 hebben we geen vluchtelingen meer, de bevolking kiest zelf steeds voor dictators daar kan het westen niks aan doen en hoeft daarvoor al helemaal geen verantwoordelijkheid te dragen.

 2.   

  Politiek filosoof en juriste Tamar de Waal, (hoe kan het ook anders een UvA popje)geeft nog maar eens uitgebreid aan dat Turkse Nederlanders geen integratieproblemen hebben maar zich gediscrimineerd voelen en dat daarom laten merken en ze daarom een punt hebben…..Tuuuuurlijk !
  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/04/19/mensenrechten-zijn-geen-nederlandse-waarden-8151334-a1555104

  1.   

   HaZ@ Kan die Tamar dan ook uitleggen waarom protesteerders met Turkse vlaggen in Rotterdam een culturele verrijking genoemd wordt en protesteerders met Nederlandse vlaggen in Amsterdam meteen bestempeld wordt als fascisme? Die Turken kunnen toch ook gewoon met Nederlandse vlaggen gaan zwaaien? Daarmee bewijzen de Turken waar hun sympathie ligt. Maar ze zwaaien met Turkse vlaggen en roepen pro Turkse leuzen. Dan is het toch geen wonder dat zij als tweederangsburger in de nek worden gekeken omdat zij hun echte identiteit op zo,n manier verhullen.

   1.   

    Tamar benadert het probleem vanuit een andere ( lees linkse wegkijkers) hoek.
    Als wij maar lief zijn tegen de raddraaiers/vernielers etc. zullen die ons de andere wang toekeren en ook lief gaan zijn tegen ons…….*zucht* ik kreeg het haast niet uit mijn toetsenbord en ga nu ff braken.

  2.   

   Je ziet tijdens de verkiezingen dat mensen uit Amsterdam totaal anders stemmen dan de rest van het land. Waarom worden er telkens alleen mensen uit die regio wat gevraagd?! Als het uitkomt roept de media we willen een afspiegeling van de samenleving zijn, maar als het niet uitkomt is het 9 van de 10 keer een poppetje van de ultralinksekerk van de UVA waar het steeds meer op een indoctrinati-teit begint te lijken.

 3.   

  Inderdaad. Volgens in ons land wonende mafketels moeten wij gaan aanpassen aan de nieuwkomers omdat daarmee de integratie bevordert i.p.v chaotisch. Het is juist chaotisch geworden omdat zij hun eigen cultuur en waarden meegenomen hebben en het verdommen om hier afstand van te doen omdat zij hier alleen zijn gekomen voor welvaart en veiligheid en niet om mee te doen als Nederlander wat wel logisch zou moeten zijn als je een nieuw staatsburgerschap aanvraagt en de oude vaarwel zegt. Dat geldt dan ook voor die Erdogan aanhangers die voor wetten stemmen die tegen onze waarden ingaan en daarmee duidelijk naar voren komt waar hun loyaliteit eigenlijk komt te liggen. Niet in ons land want daar willen zij nog niet eens in gaan sterven.

  1.   

   van Urk.
   Er is al járen vanuit de moslimwereld geroepen dat zij de wereldheerschappij willen gaan voeren. U denkt toch zeker óók niet dat die parasieten naar NL zijn gekomen om in vrede te leven ? Welnee, zij willen de heerschappij, desnoods met geweld. En het gaat ze in NL nog lukken ook, gezien de idioten die dat in dit landje bepalen. Er is hen al zó vaak aangeboden : “Ga terug naar waar je vandaan komt, dan hoef je niet meer te vechten voor een moslim-maatschappij”; heel gek dat vrijwel geen enkele parasiet terugkeert naar zijn/haar “paradijs”. Met de huidige politieke structuur in NL zie ik nog geen veranderingen optreden, zoals bijv. in Australië.

 4.   

  Ook Australië heeft het helemaal gehad met migranten die niet of nauwelijks integreren, nu nog in Nederland het linkse asiel en immigratiebeleid wat onder auspiciën en curatele staat van Brussel bijstellen tot een werkbaar model ala Australië. Ruim dan gelijk dit soort burgemeesters op die islam gerelateerde verkrachtingen in de doofpot willen stoppen, Nederland slaat door in deze monoculturele achterlijkheid.

  Burgemeester Kampen heeft liever niet dat 17 jarig verkracht meisje er bij vertelt dat het asielzoekers waren

  Dochter (17) verkracht door asielzoeker: ‘Waarom mocht hij ’s nachts op straat?’

  Het gezin van Anneke* leeft sinds zeven maanden een nachtmerrie na de verkrachting van haar 17-jarige dochter Kayleigh*. Een groepje asielzoekers belaagde haar toen ze ’s nachts naar huis fietste na een avond oppassen. Anneke zit vol vragen over het beleid in de gemeente Kampen, waar zij wonen, zeker omdat de burgemeester er volgens haar alles aan doet om te voorkomen dat naar azc-bewoners wordt gewezen.

  “Waarom mocht deze man ’s nachts het azc uit?”, vraagt ze zich af in de Telegraaf. “In Kampen worden asielzoekers overal geweigerd in de horeca, waarom is er dan geen avondklok?”

  ‘Zaak gesust door burgemeester’

  In de gemeenteraad wordt er ‘tot grote ontsteltenis van mijn dochter’ niet gepraat over het voorval. “Het lijkt wel alsof ze het in de doofpot willen stoppen”, aldus Anneke. Ze verwijst naar twee andere incidenten met asielzoekers die in dezelfde periode plaatsvonden als de verkrachting van haar dochter. “Mag je dan niet zeggen dat dit met elkaar te maken heeft?”

  https://wnl.tv/2017/04/19/dochter-17-verkracht-asielzoeker-waarom-mocht-s-nachts-op-straat/

  1.   

   Peter Selie.
   En zo’n vent die zich “burgemeester” mag noemen voelt zichzelf vreselijk gewichtig ook nog. Wat een verschrikkelijke minkukel !!! En zulke figuurtjes vinden het “raar” dat zij inboeten aan respect in de gemeenschap. Ik heb voor dit soort geen enkel respect.
   Oprotten met zulk min volk.

  2.   

   Goed van deze familie om ook de burgemeester te namen en shamen in de Telegraaf,
   kan niet vaak genoeg gebeuren. Alleen op die manier komt Nederland te weten wat voor fijne bestuurders/wegkijkers we toch hebben in dit land.

 5.   

  Takiyya rules !

 6.   

  Ook Australië snapt de islam nog steeds niet. Alleen een totaal islamverbod biedt soelaas.

 7.   

  Australië is begonnen haar geschiedenis als een oord voor delinquenten uit GB. Het is een prachtige land geworden waar regels gelden en worden nageleefd. Europa was een prachtige continent waar het goed toeven was en langzaam veranderd het in een oord vol delinquenten.

 8.   

  Een missie is meer dan roeping
  wanneer geld niet eens mijn geld is.
  Petra Hermans

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!