Zonde! Max Verstappen gaat ten onder in Bahrein door kapotte rem, Vettel wint

Screen Shot 2017-04-16 at 19.25.19
Foto:

Zonde! Hij deed het echt geweldig.

Max Verstappen begon op geweldige wijze aan de Grand Prix van Bahrein. Een paar seconden na de start was hij al opgeschoven van plaats naar plaats vier. Vervolgens bleef hij in het spoor van de auto’s voor hem. Jawel, de Red Bull van Max kon ‘gewoon’ meekomen met de Mercedessen en de Ferrari’s. Het was bijzonder hoopgevend.

Vervolgens dook Sebastian Vettel van Ferrari opeens naar binnen voor een snelle pitstop. Max nam contact op met zijn team: “Ik denk dat we ook iets moeten doen, net als Ferrari,” aldus de jonge Nederlander. Zo gezegd zo gedaan. Max werd naar binnen gehaald. Red Bull wilde dus agressief de race ingaan.

Kort na die pitstop was het al over en voorbij. Toen hij naar rechts moest remde hij… maar er gebeurde niets. Zijn bolide ging rechtdoor en hij belandde tegen de muur. Einde oefening.

Hoewel dat natuurlijk bijzonder jammer was, was de race verder wel degelijk spannend. Het werd al snel duidelijk dat het vooral een strijd zou zijn tussen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton — net zoals bij de eerste twee races van het jaar. Mede dankzij een belachelijke actie van Hamilton in de pitstraat (waar hij een tijdstraf van vijf seconden voor kreeg) tegen Red Bulls Daniel Ricciardo trok Vettel aan het langste eind. De Duitser won zijn tweede GP van het jaar voor Ferrari, waar maar weer eens mee bevestigd is dat het dit jaar écht een tweestrijd gaat worden tussen Vettel en Hamilton.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!