Baudet: "Rutte vertegenwoordigt niet het Nederlandse volk, maar de EU in Nederland"

Geen categoriemei 08 2017, 22:19
Hier gaat hij geen vrienden mee maken! Maar hij heeft natuurlijk wel gelijk.
Tijdens de bijeenkomst van Forum voor Democratie in Leiden van vanavond (zie ook hier en hier) heeft Thierry Baudet geen spaan heel gelaten van premier Mark Rutte. Volgens Baudet behartigt Rutte namelijk niet de belangen van de Nederlandse kiezer, maar die van Brussel:
https://twitter.com/fvdemocratie/status/861672396499111936
Rutte had het tegendeel kunnen bewijzen door na de verkiezingen van 15 maart om tafel te gaan zitten met de eurosceptische winnaars: de PVV en, jawel, Forum. Daar had de SGP dan aan toegevoegd kunnen worden, aangezien die partij prima bij FVD en de PVV past.
In plaats daarvan liet de VVD-leider meteen weten dat hij het cordon sanitaire rondom de PVV in stand wilde houden. Ook Forum werd volstrekt genegeerd. Wie wel mochten aanschuiven? Alexander Pechtold van D66 en Jesse Klaver van GroenLinks, natuurlijk. Nee, het was geen toeval dat die twee clubs de meest eurofiele partijen van het land zijn.
Het goede nieuws? Een partij als FVD is duidelijk in opkomst. Bij de volgende verkiezingen zal ook de VVD niet om Baudet en Hiddema heen kunnen. En dan wordt het leuk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten