Tweede Kamer wijst gefaalde Edith Schippers weer aan als informateur. Alleen FVD en SP stemmen tegen

Geen categoriemei 17 2017, 19:00
Als je faalt in de landelijke politiek... mag je het gewoon nog een keer proberen.
Je zou denken dat het fiasco van de formatie met GroenLinks ervoor gezorgd heeft dat Edith Schippers op zoek kan naar een andere hobby, maar nee. De Tweede Kamer heeft haar vanmiddag namelijk gewoon wéér als informateur aangewezen. Haar opdracht is "op korte termijn de mogelijkheden verkennen voor de vorming van een kabinet dat kan rekenen op een vruchtbare samenwerking met Tweede en Eerste Kamer."
Dat is dus dezelfde opdracht die ze direct na de verkiezingen ook al kreeg en waar ze een enorme puinhoop van heeft gemaakt.
Van alle partijen in de Tweede Kamer -- hoeveel zijn het er ondertussen, een stuk of 50? -- stemden alleen Forum voor Democratie en de SP tegen de motie van Rutte op Schippers opnieuw tot informateur te benoemen. Alle andere partijen vonden het dus een ge-wel-dig plan om deze faalhaas een tweede kans te geven. Want ach, dat 'verdient' ze immers wel na al die lange jaren waarin ze Rutte en haar VVD zo loyaal diende.
Het bewijst het gelijk van Thierry Baudet maar weer: het partijkartel heeft het nog steeds voor het zeggen in ons land en de baantjescarrousel draait nog altijd op volle toeren. Het maakt niet uit hoe hard een informateur faalt, als ze van de juiste politieke kleur is krijgt ze gewoon nóg een kans... én nog één, en nog één... ad infinitum.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten