Bizar: Duitse wereldomroep maakt 'heel normale' Manchester-moordenaar onherkenbaar

Geen categoriemei 26 2017, 10:00
De Duitse wereldomroep, Deutsche Welle, heeft met haar nieuwste blunder weer eens laten zien liever politiek correct te zijn dan de waarheid onder ogen te zien.
Het is deze vrijdag alweer vier dagen geleden dat Salman Abedi, of 'de moordenaar van Manchester' zoals ik hem maar zal noemen, zijn bloedbad aanrichtte bij de Manchester Arena. Daar kwamen net duizenden fans - vooral kinderen en jongvolwassenen - naar buiten na een concert van Ariana Grande. Deze onmens zag echter geen reden om zich niet temidden van al die jongeren op te blazen, met alle gruwelijke gevolgen - 22 doden en meer dan 100 gewonden - van dien.
Je zou denken dat iemand die zoiets walgelijks uitvoert wel door iedereen verafschuwd wordt als een demoon, regelrecht uit de hel. Nou, niet dus. Deutsche Welle, zeg maar de Duitse wereldomroep, heeft namelijk geen zin om mee te doen aan het in een kwaad licht zetten van deze 'best wel normale jongeman'. Ze wijden een heel artikel aan zijn leven - an sich natuurlijk best interessant - maar lijken daarbij iets teveel hun best te doen hem als doodgewoon neer te zetten. En dan kom je als links medium natuurlijk met dit soort citaten aanzetten:

The young Salman Abedi moved schools with unusual frequency, attending at least three separate high schools. He was described as a normal teenager, a fan of Manchester United who spent hours playing computer games on his Playstation 4 console.

"He was a outgoing fun guy but since he went to Libya in 2011 he came back a different guy," he told the newspaper. "He used to drink, smoke weed then all of a sudden he turned religious and I've not seen him since 2012."

De kers op de politiek correcte taart staat echter bovenaan het artikel. Waar wij van De Dagelijkse Standaard het natuurlijk meer dan logisch vonden om de wereld het gezicht achter deze gruwelijke terreurdaad te tonen, ziet Deutsche Welle daartoe kennelijk niet zo de noodzaak. Zij plaatsen weliswaar dezelfde foto, maar doen dat wel op zó'n manier dat hij niet meer te herkennen valt.
Logisch natuurlijk: je zou niet willen dat door jouw schuld deze jongeman later bij zijn sollicitatie voor hersenchirurg geïdentificeerd wordt als iemand die op vage wijze betrokken was bij dit akkefietje. Dat hij tientallen doden en gewonden op zijn geweten heeft, is Deutsche Welle helemaal egal, laat staan dat ze zich bedenken dat de morsdode Salman Abedi alleen maar keihard zou lachen hierom.
Wat is dat toch steeds met het ontkennen van verantwoordelijkheden? Dít is de man die de slachtpartij op zijn geweten heeft, en niemand anders. Dan kun je wel politiek correct gaan zitten doen alsof we niet boos op hem moeten zijn, maar daar brengen we de slachtoffers die hij gemaakt heeft helaas niet mee terug. Sterker nog: daar geef je de volgende terrorist alleen maar een extra reden mee om ook zoiets walgelijks te doen.
Oh, en dit is hem dus, zonder blur of wat dan ook.
[caption id="attachment_167414" align="aligncenter" width="616"]Screenshot Sky News. Salman Abedi is de moordenaar van Manchester. Screenshot Sky News. Salman Abedi is de moordenaar van Manchester.[/caption]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten