Dader van de onmenselijke aanslag in Manchester bekend: Salman Abedi

Geen categoriemei 23 2017, 15:59
De verschrikkelijke terrorist achter de aanslag in Manchester heeft nu ook een naam. De Amerikaanse zender CBS News heeft informatie verkregen over de islamitische moordenaar: Salman Abedi, 23 jaar. Deze moordlustige gek heeft 22 mensen gedood met explosieven en meer dan 60 mensen verwond. Onder de slachtoffers zaten onder andere de 8-jarige Saffie Rose Roussos, de 18-jarige Georgina Callander en de 26-jarige John Atkinson.
We hadden het natuurlijk zien aankomen dat het een islamitische aanslag was, maar nu is ook bekend dat de autoriteiten Abedi al kenden. De Britse politie heeft nog niet bevestigd dat de identiteit van de dader inderdaad Salman Abedi is, maar de leeftijd klopt al wel. Waarom er niets is ondernomen door de politie tegen Abedi is nog niet bekend, zoals zo veel details nog niet bekend zijn aangezien de autoriteiten alles nog stil houden.
De Britse premier Theresa May is ook al gearriveerd in Manchester om de afschrikwekkende gebeurtenissen te zien. Volgens May was de dader bedachtzaam en is hij calculerend te werk gegaan om zo veel mogelijk slachtoffers te maken. De politie is in het zuiden van Manchester actief aan het zoeken naar onder andere medeplichtigen. Ze zijn twee huizen binnengevallen en er is een gecontroleerde ontploffing geweest. De hele stad is in rep en roer en de politiek legt de campagne activiteiten even stil. De NOS kon het niet laten om toch nog even te melden dat moslims aan het bidden zijn voor de slachtoffers in moskeeën.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten