DENK jankt een potje bij elkaar in nieuwe video: 'Ze vinden ons in het buitenland hartstikke racistisch!'

Geen categoriemei 12 2017, 10:00
Houd je vast, want DENK heeft het - je verwacht het niet! - aangedurfd om Nederland een hartstikke racistisch, discriminerend land te noemen.
Even denken. Wat zijn ook alweer plekken waar mensenrechten nou niet echt hoog in het vaandel staan? Misschien Saoedi-Arabië, waar vrouwen nog steeds als vee behandeld worden? Of misschien de gebieden van ISIS, waar homoseksuelen van gebouwen worden gesmeten? Of toch China, waar gevangenen hun straf kunnen 'verlichten' door een orgaan te doneren? Niets van dat alles. Nee, de grootste mensenrechtenschenders zijn onder ons mensen:
De Nederlanders.
Jawel! Die verdraaide Nederlanders weten het toch steeds klaar te spelen om niet alleen de diepste basisrechten van mensen te schenden, maar komen er ook nog eens mee weg. Ongehoord, aanpakken die handel. Nou ja, als je DENK mag geloven dan.
Het is namelijk weer eens raak bij iedereens favoriete racismeroepers. Partij-opperhoofd Tunahan Kuzu en zijn hulpje Gladys Albitrouw - de karige vervanging van Sylvana Simons zeg maar - hebben een nieuwe video online gezet waarin Gladys vertelt hoe leuk ze het wel niet had in Genève, waar deze week een bijeenkomst plaatsvond van de VN-mensenrechtenraad. U weet wel, die raad waar alleen maar landen inzitten met een geweldige reputatie op het gebied van mensenrechten. Saoedi-Arabië enzo. Daar kwam mevrouw tot een grote conclusie die haar partij nog niet eerder had omarmd: Nederland is een hartstikke racistisch en discriminerend land, en zelfs die raad zegt het.
En waar heeft men in het buitenland dan zoal over te zeuren? Toevallig precies de onderwerpen waar de DENK'ers nooit zo blij mee zijn: etnisch profileren bijvoorbeeld, en het 'vastzetten van vreemdelingen' - lees: het bieden van onderdak in een AZC aan mensen die hier eigenlijk niets te zoeken hebben. Allebei prima maatregelen, aangezien de eerste gewoon een solide statistische grondslag heeft en de tweede enigszins probeert te voorkomen dat uitgeprocedeerde asielzoekers in de illegaliteit verdwijnen, zoals nu al massaal gebeurt. Maar ach, eigenlijk hadden we dit soort bodemloze opmerkingen wel kunnen verwachten: die mensenrechtenraad moet tegenwoordig met een grote hap zout genomen worden, en dat geldt al helemaal voor de uitspraken die DENK op wekelijkse basis doet.
Hoe dan ook ben ik heel erg benieuwd: kunnen we net zo'n filmpje verwachten de volgende keer dat Syrië, Noord-Korea of het vaderland van ome Kuzu het niet zo nauw neemt met de mensenrechten? Ik wacht het met smart af!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten