Enorm Europees probleem met radicale islam zorgt voor waarschuwing VS aan toeristen: 'Houd rekening met terrorisme'

Geen categoriemei 02 2017, 12:00
Wat een afgang eigenlijk voor de Europese politiek en inlichtingendiensten.
We zijn er al bijna aan gewend lijkt het, maar dit is eigenlijk natuurlijk te zot voor woorden. Niet omdat onze Amerikaanse vrienden ongelijk hebben, maar omdat de politiek het zo ver heeft laten komen dat dit soort waarschuwingen juist wél terecht zijn:

De Verenigde Staten waarschuwen voor een hoger risico op terroristische aanvallen in Europa deze zomer. De Amerikaanse overheid gaf maandag een ’travel alert’ voor Europa. Dit negatieve reisadvies geldt de hele zomer.

De Amerikanen refereren onder meer aan de aanslagen recentelijk in de Frankrijk, Engeland en Duitsland. Niet zo gek natuurlijk: dit soort aanslagen worden eigenlijk al jaren voorkomen in Amerika, maar in Europa slagen de inlichtingendiensten daar veel minder goed in. Dat zegt wellicht iets over kwaliteit van die diensten in vergelijking met hun Amerikaanse collega's, maar het zal er ongetwijfeld ook mee te maken hebben dat er nu eenmaal veel meer radicale moslims in Europa zijn dan in Amerika. En ja, dat hebben we geheel en al te danken aan het waardeloze immigratie- en integratiebeleid van Europese overheden.
Amerikanen selecteren namelijk veel beter aan de poort. Als dat land 10.000 (nep-) vluchtelingen in een jaar toelaat is dat veel. In Europa komen dat soort aantallen per week binnen. Dat is nogal een verschil.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten