snapshot8

Geert Wilders roept het VVD-congres nuchter op: 'Kijk toch eens naar samenwerking met de PVV!'

Geen categoriemei 19 2017, 10:00
De formatie lijkt muurvast te zitten, en alleen de man die door iedereen uitgesloten wordt, lijkt serieuze pogingen te ondernemen deze impasse te verbreken.
Nederland dendert af op nieuwe verkiezingen. De onderhandelingen met GroenLinks zijn mislukt, de PvdA is niet bereid aan te schuiven bij welke coalitie - links of rechts - dan ook, christenhater Alexander Pechtold heeft geen trek in de ChristenUnie en Emile Roemer wil, ondanks smeekbeden van Sybrand Buma, niet eens denken aan een kabinet met de VVD. Dan blijft er dus niets over.
Nouja, niets?
Er is wel degelijk een optie. Sterker nog: er is een optie met partijen die elkaar inhoudelijk nog best goed zouden kunnen vinden in de praktijk. Helaas gaat het hier om de partij die door andere fracties geëxcommuniceerd is omdat het zou gaan om een bende 'racisten', neo-nazi's', 'extreemrechtsen' en weet ik veel wat allemaal. Ik heb het natuurlijk over de partij van Geert Wilders: de PVV. Wat betreft het immigratiebeleid zouden in ieder geval de PVV, VVD en CDA elkaar wel kunnen vinden, en op economische vlakken zijn er juist weer punten waar D66 en CDA nog wel de paaien zijn. Het is geen perfecte combinatie - dat is het nooit met vier of meer partijen - maar zeker iets wat serieus onderzocht zou moeten worden.
Helaas blijven andere fractieleiders Wilders mijden als de pest. En dat terwijl de PVV-voorman al meerdere keren heeft aangegeven meer dan bereid te zijn om als tweede partij van Nederland, met 1,4 miljoen Nederlandse kiezers achter zich, aan te schuiven. Dat werd keer op keer genegeerd: men wilde niet eens nadenken over het plannen van een kort gesprekje met hem. Nu de formatie toch nog veel lastiger blijkt dan verwacht, lijkt de noodzaak voor nieuwe verkiezingen te groeien als enige oplossing. Geert Wilders zou best kunnen profiteren van zo'n nieuwe stembusgang, maar in plaats daarvan stelt hij het landsbelang boven het partijbelang en reikt hij VVD, CDA en D66 gewoon nógmaals de hand:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten