Goed nieuws voor NOS-journalisten: er komt geen kabinet met de “middeleeuwse jihadisten” van de ChristenUnie

formatie-nos
Foto: Journalisten wachten tot Pechtodl en Segers naar buiten komen... Bron: © Tim Engelbart / DDS.

NOS-journalisten zijn opgelucht dat er geen kabinet met de “middeleeuwse jihadisten” van de ChristenUnie komt.

Ondergetekende was vandaag (dankzij uw loyale steun) in Den Haag om de formatie van dichtbij mee te maken. Ik voelde aan dat het make it or break it-dag zou worden, en uiteindelijk werd het dus break it. Wie daar absoluut niet rouwig om zijn, zijn de journalisten van de NOS. Gedurende de dag heb ik namelijk vele journalisten van de publieke omroep zien komen en gaan, en de meesten hielden zich inhoudelijk op de vlakte. Maar degenen die tijdens het lange wachten hun mening lieten merken aan hun collega’s waren allemaal sterk tegen de ChristenUnie gekant. Als je de diverse personeelsleden van de NOS namelijk moest geloven, is die partij een soort protestantse variant op al-Qaeda.

Het felste was een radioverslaggever van de NOS, die de ChristenUnie openlijk vergeleek met terroristische groeperingen uit het Midden-Oosten. De woorden “extremisten” en “jihadisten” vielen enkele malen, maar ook werd teruggegrepen op de Middeleeuwen. De ChristenUnie zou geschikter zijn voor die tijden, aldus de radio-journalist.

Maar de NOS’er met antenne op zijn rug was niet de enige die werknemer van de Staatsomroep die zich kritisch toonde over een te vormen kabinet met de ChristenUnie. Ook een groepje medewerkers van de televisie-afdeling vond het eigenlijk maar niks dat de ChristenUnie van Gert-Jan Segers straks wellicht zeggenschap zou gaan krijgen over heel Nederland. Er kwamen van hen geen vergelijkingen met terreurdaden van groeperingen als ISIS, maar weliswaar werd gesuggereerd dat partijen als het CDA en de ChristenUnie maar gewoon de scepter moesten zwaaien over de Veluwe en andere ver van Den Haag afliggende gebieden. D66 kon dan de Randstad besturen. Wel zo prettig, toch?

Eén tv-journalist van de NOS had zelfs nog een ander voorstel: wellicht kon Segers het landsbestuur aanvoeren op “zon- en feestdagen”. Dan konden de moderne politici van de overige partijen dat op de andere dagen van de week doen, als er wél echt wat te beslissen viel. Enige erkenning van het bestaan van mensen die er geen links-liberaal wereldbeeld op nahouden, of zelfs maar het idee dat die mensen ook recht hebben op hun meningen en ideeën, kwam er totaal niet.

Het moge dus duidelijk zijn: medewerkers van de NOS zijn niet geschikt als de neutrale politieke duiders die een evenwichtige verslaggeving zouden moeten doen van de politieke situatie in Nederland. Dat er dan ook geen kabinet met de ChristenUnie komt, is dan ook een geluk bij een ongeluk; dat scheelt weer een hoop negatief en achterbaks gespin van de NOS over die partij in de aankomende weken!

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

26 reacties

 1.   

  Arm Christen Unie
  Ze springen wanneer ze moeten springen
  Ze klauteren door elke politiek correcte hoepel
  Openen de poorten van de belegerde stad
  Alles om een wit voetje te halen bij de niet christelijke Deugmensen
  Kruipen, op de rug rollen, kwispelen
  Kijk dan ! Kijk dan !!
  Alles hebben ze er voor over
  Ze rollen gretig het groene tapijt uit voor de islam
  Nagelen alle islam critici aan het kruis
  Nederland kan immers nog best 5 miljoen extra mensen verdragen
  Nederland is nog steeds niet vol
  En de Middeleeuwen waren zo gek nog niet

  Maar
  Nog is het niet genoeg
  Al hun armetierig en schuldbewust gekruip, geglibber en gekwijl
  Al het gedweep met de grachtengordel, de kalief en de PO
  Mea maxima culpa
  Ze zijn bereid om alles en iedereen te verraden
  Maar nog is het niet genoeg
  Nog is het niet genoeg voor de seculiere Deugmensen
  Arme arme Islam (oeps) ik bedoel Christen Unie.
  Nog steeds hebben de seculiere deugmensen een hekel aan ze.

  Net al de echte christenen trouwens.
  Christenen die niet kruipen voor het islamisme.

  1.   

   Uw Christenhaat druipt ervan af. Een moeilijk leven dus in Nederland.

   1.   

    U vergist zich

    Maar ik heb inderdaad wel een grondige aversie jegens de islam Uni van Seegers en zijn voorgangers, het Struisvogelddagblad Trouw of de uit de Staatsruif vretende wegkijk christenen van de KRO en NCRV.

    Echte christenen zijn begaan met het lot van mede christenen in N-Afrika en M-Oosten, kruipen niet voor de islamisten en willen Europa niet veranderen in het zoveelste kalifaat.

    Er is al decennialang (eigenlijk al eeuwenlang) jaren een genocide aan de gang jegens de christenen maar de ‘deugende’ westerse christenen doen alsof hun snuit bloedt en nagelen gratuit alle islam critici aan het kruis.
    Dat maakt ze moreel voortreffelijk.

    De NL’se christenen lijden (voor het merendeel) collectief aan Stockholm syndrom.

    En ze blijven maar zwijgen, wegkijken en de sluizen openzetten (wellicht muv. de SGP)

    Ik verwijs U door naar Open Doors.
    https://www.opendoors.nl/

 2.   

  Ik heb niet te veel gezegd op DDS. Links is laf en vals! Het maakt mij niet uit hoe zij me willen benoemen of hoe zij over mij denken Ik blijf gewoon hun “vreedzame “moslims bashen die weer voor een gruwelijk spektakel hebben gezorgd in de media .

 3.   

  De gevestigde media is over het algemeen links en zeer politiek correct. Dus hebben ze ook die agenda wat doorklinkt in hun berichtgeving.

  Helaas is het niet alleen de publieke omroep. Ook RTL is een links bolwerk en zeer politiek correct. Het was b.v RTL die Zwarte Piet in de ban heeft gedaan.

  Dat wetende moet je altijd in je achterhoofd hebben hoe (links) gekleurd het nieuws is.

  Je ziet het ook met de berichtgeving over Trump. Daar gedragen journalisten zich als (verkapte) anti-Trump activisten.

 4.   

  De NOS/NPO maakt deel uit van de linksch soepsidie sloerpende Hilversumse gutmensch matras.

  1.   

   Zoals Pia Dijkstra van de D666.

 5.   

  Ik zeg altijd: Wie gaf ons de mooiste en liefdevolste boodschap op de wereld? En heeft zichzelf opgeofferd voor de mensheid? Aan u de keus: christus, Mohammed of al die linkse creaturen als Karl Marx, Lenin of Mao? D66 belooft een ieder een voltooid leven met een spuitje terwijl het christendom voor iedereen een eeuwig leven zal beloven.

 6.   

  In de berichtgeving was niets te merken over de partijdigheid, maar het geleuter van de journalisten, slaat nergens op. De ChristenUnie is een degelijke partij: een partij die écht opkomt voor de belangen van ouderen.

  1.   

   Inderdaad Guus! De ChristenUnie wil de ouderen tenminste nog een betekenis in de samenleving geven terwijl D666 ze op een goedkopere manier afscheept met een spuitje. En daarom klikt het niet tussen deze twee.

  2.   

   Als de CU een écht degelijke partij zou zijn, dan zouden zij kiezen voor Nederland en de Nederlanders, en niet, nooit, never, jamais, niemahls de deuren van ons land wagenwijd openzetten, wat zeg ik? De deuren uit hun hengsels halen, om een misdadige ideologie vrije toegang te geven. D66 wordt, terecht, verketterd om haar politiek, maar de CU is op dat gebied nét zo misdadig, jawel: misdadig, bezig. Zij behartigen immers de belangen van Nederland en de Nederlanders niet meer, maar van een middeleeuwse veroveringsideologie, dat zij goedpraten met “het is toch óók een “geloof”. Wel, het enige waar Islamieten in geloven is, dat zij mensen moeten martelen, vermoorden, discrimineren en uitbuiten. Dát en niéts anders is wat zij geloven. En diegenen die zich nu stil houden, komen “uit de kast”, zodra de muzelman het hier voor het zeggen heeft en dan is van hun zogenaamde bescheidenheid ook geen éne moer meer over. Dan zullen zij hyena’s in schaapskleren blijken te zijn!
   Het is mooi, om goed voor je medemens te zijn, maar er zijn grenzen. En ranselde Jezus ook geen “medemensen” de synagoge uit, omdat zij daar waren onder valse voorwendselen? De CU, te samen met álle overige politieke partijen (Behoudens de PVV en FvD) willen niet zien, om hun tere zieltje te beschermen, dat het helemaal fout aan het gaan is en dat dit uiteindelijk als een etterende zweer open zal breken en dán ijn de poppen helemaal aan het dansen, want dán zal de woede van de Nederlander (en wellicht ook van de overige, door de islam besmette landen)de vlam in de pan doen slaan.
   En toevallig is het vandaag óók nog eens 449 jaar geleden, dat ONZE opstand tegen de Spaanse koning begon. Mooi moment om het juk van de EU en haar dienaren in Den Haag (Op democratische wijze) af te schudden!

   1.   

    Hear, hear !

   2.   

    “onder valse voorwendselen” inderdaad cmsuijkerbuijck. zo zie ik als christen de islam onder deze vergelijking.

    1.   

     De islam is niet de grootste bedreiging voor de christenheid, van Urk. De islam heeft hier slechts een kleine voet aan de grond. Het is de manier waarop Nederland in het seculiere is doorgeschoten, dat de kerken doet leeglopen. De voortdurende verruiming wat Voltooid Leven betreft.

     Over het grootste gevaar voor het land, kun je van mening verschillen.

     1.   

      De Islam geen bedreiging? Huist jouw kop ergens in het zand of zo? De Islam vormt hier in ons land met 6 % al een ons vijandig gezinde bezettingsmacht van 6 % teveel. En met dit percentage etaleert deze al een meer dan evenredige dramdwang op onze samenleving. Zo gaat het overigens overal. Wellicht is hooguit 1 à 2 % Islam nog te absorberen; Daarna neemt de ellende in hoog tempo toe.

      De Islam als veroveringsideologie
      http://antivenin.blogspot.nl/2008/03/de-islam-als-veroveringsideologie.html

      Islam is geen religie, en ook geen cultus. Het is een compleet systeem.

      De islam heeft religieuze, juridische, economische en militaire componenten. De religieuze component is een weerhaak voor alle andere componenten.

      Islamisering doet zich voor wanneer er genoeg moslims in een land zijn om actie te voeren voor hun zogenoemde “recht om hun geloof te mogen belijden”.

      Wanneer een politiek correcte maatschappij met een verscheidenheid aan culturen instemt met de “redelijke eisen” van moslims om hun “geloof te mogen belijden” krijgen ze de andere componenten er onder de tafel bij. Dat werkt zo: (bron voor de percentages: CIA The World Fact Book (2007).

      Zolang moslims ongeveer 1% van de bevolking van een willekeurig land uitmaken zullen ze worden beschouwd als een vredelievende minderheid die voor niemand een bedreiging vormt. Ze worden, in feite, in artikelen en films afgebeeld als unieke, kleurrijke stereotypen:

      Verenigde Staten – 1.0 % moslim
      Australië – 1.5% moslim
      Canada – 1.9% moslim
      China – 1%-2% moslim
      Italië – 1.5% moslim
      Noorwegen – 1.8% moslim

      Bij 2% en 3% beginnen ze bekeerlingen te maken onder andere etnische minderheden en ontevreden groepen, voor een belangrijk deel in gevangenissen en onder straatbendes.

      Denemarken – 2% moslim
      Duitsland – 3.7% moslim
      Verenigd Koninkrijk – 2.7% moslim
      Spanje – 4% moslim
      Thailand – 4.6% moslim

      Vanaf 5% oefenen ze een onevenredig grote invloed uit in verhouding tot hun aandeel van de bevolking.

      Ze zullen aandringen op de introductie van halal (zuiver naar islamitische standaard) voedsel, en zo zorgen voor banen voor moslims in de voedingsindustrie. Ze zullen de druk opvoeren op supermarktketens om dit voedsel in de schappen te plaatsen – met dreigementen voor het geval men aan die oproep niet voldoet. (Verenigde Staten)

      Frankrijk – 8% moslim
      Filippijnen – 5% moslim
      Zweden – 5% moslim
      Zwitserland – 4.3% moslim
      Nederland – 5.5% moslim
      Trinidad & Tobago – 5.8% moslim

      Op dit punt beginnen de pogingen de overheid zover te krijgen dat ze zichzelf volgens de regels van de sharia, de islamitische wet, mogen besturen. Het uiteindelijke doel van de islam is niet om de hele wereld te bekeren, maar om de hele wereld onder de wetten van de sharia te brengen.

      Wanneer moslims 10% van de bevolking uitmaken zullen ze de wetteloosheid doen toenemen om zo te klagen over hun levensomstandigheden (Parijs – autobranden). Elke actie van een non-moslim die de islam beledigt wordt gevolgd door opstanden en dreigementen (Amsterdam – Mohammed cartoons)

      Nadat ze een aandeel van 20% hebben bereikt zijn bij het minste of geringste rellen te verwachten, worden er jihad milities gevormd, komen er hier en daar moorden voor en wordt er af en toe een kerk of synagoge in de brand gestoken:

      Ethiopië – 32.8% moslim

      Bij 40% verschijnen de wijdverbreide bloedbaden, voortdurende terroristische aanvallen en aanhoudende oorlogvoering door milities:

      Bosnië – 40% moslim
      Tsjaad – 53.1% moslim
      Libanon – 59.7% moslim

      Vanaf 60% kun je ook verwachten: ongebreidelde vervolging van ongelovigen en andere religies, sporadische etnische zuiveringen (genocide), het gebruik van de wetten van de sharia als wapen en het invoeren van de jizya, de belasting voor ongelovigen:

      Albanië – 70% moslim
      Maleisië – 60.4% moslim
      Qatar – 77.5% moslim
      Soedan – 70% moslim

      Na 80% kun je verwachten dat de etnische zuiveringen en genocide van de staat uitgaan:

      Bangladesh – 83% moslim
      Egypte – 90% moslim
      Gaza – 98.7% moslim
      Indonesië – 86.1% moslim
      Iran – 98% moslim
      Irak – 97% moslim
      Jordanië – 92% moslim
      Marokko – 98.7% moslim
      Pakistan – 97% moslim
      Palestijnse gebieden – 99% moslim
      Syrië – 90% moslim
      Tadzjikistan – 90% moslim
      Turkije – 99.8% moslim
      Verenigde Arabische Emiraten – 96% moslim

      100% zal de vrede van Dar-es-Salaam inluiden – men denkt dat er vrede zal heersen omdat iedereen moslim is:

      Afghanistan – moslim 100%
      Saudi-Arabië – moslim 100%
      Somalië – moslim 100%
      Jemen – moslim 99.9%

      Dat is natuurlijk niet het geval. Om hun bloeddorst te bevredigen beginnen de moslims dan elkaar om diverse redenen uit te moorden.

      “Voor ik negen was had ik de grondregel van het leven als Arabier al geleerd. Die luidde: ik tegen mijn broer; mijn broer en ik tegen mijn vader; mijn familie tegen mijn neven en de clan; de clan tegen de stam; en de stam tegen de wereld. En wij allemaal tegen de ongelovige. – Leon Uris, “De Hadji”

      Naar het boek van Dr. Peter Hammond: Slavery, Terrorism and Islam: The Historical Roots and Contemporary Threat

      Bovenstaande is een vertaling van een artikel dat op diverse blogs is verschenen.

     2.   

      Lees de tekst nog eens, Kodi. Er staat helemaal niet dat de islam geen bedreiging is. Er stast dat de islam niet de grootste bedreiging is voor de christenheid. Niet in het Westen.

   3.   

    Cmsuijkerbuijk wenst een voorbeeld wat de Bijbel betreft aan te halen, dus dat zal ik hier ook doen. Iedere christen weet wat Jezus heeft gezegd over euthanasie en abortus. De christelijke partijen, en in het bijzonder de ChristenUnie, zijn de enige, ik herhaal ENIGE, partijen die voor die belangen opkomen. Terwijl uw partij meegaat in de verruiming van de euthanasiewet, tekent de ChristenUnie een manifest met daarin uitgebreide plannen hoe het in de ouderenzorg beter moet.

    1.   

     “Terwijl uw partij meegaat in de verruiming van de euthanasiewet”
     Welke partij mag dat dan wel zijn?

     1.   

      Welke partij noemt de islam een misdadige ideologie en vindt dat onze democratisch gekozen bestuurders in Den Haag, het “juk” zijn?

   4.   

    “want dán zal de woede van de Nederlander (en wellicht ook van de overige, door de islam besmette landen)de vlam in de pan doen slaan.”

    Niemand is woedend en iedereen houdt zich rustig. Dat zien we ook in her stemgedrag van Nederland. De enige die woedend is, is de PVV-stemmer en een zeldzame FvD-stemmer.

    ” Mooi moment om het juk van de EU en haar dienaren in Den Haag (Op democratische wijze) af te schudden!”

    Op 15 maart is er pro-Europees gestemd en zijn de populisten niet als grootste uit de bus gekomen. Nederland blijft namelijk een fatsoenlijk land. Daar heb jij je bij neer te leggen.

    ” Zij behartigen immers de belangen van Nederland en de Nederlanders niet meer, maar van een middeleeuwse veroveringsideologie”

    Gewauwel.

    1.   

     Guus, je kletst uit je nek zoals gewoonlijk. En je spreekt jezelf tegen, ook als gewoonlijk. Je zegt dat niemand woedend is en iedereen zich rustig houdt. Tegelijk zeg je “De enige die woedend is, is de PVV-stemmer en een zeldzame FvD-stemmer.” Zie jij meer dan een miljoen kiezers als untermenschen?

     Verder schrijf je “Nederland blijft namelijk een fatsoenlijk land. Daar heb jij je bij neer te leggen.” Dit is een absurde en aanmatigende uitspraak. Bepaal jij wie zich waar bij heeft neer te leggen? Het klinkt een beetje zoals onze grote vriend Wim Isolde Brouwenstein. Die kon ook van die malle autoritaire zinnetjes neerpennen. Beetje dimmen graag Guus Gelul.

     En waar Suijkerbuijk zegt dat de CU de belangen van Nederland en de Nederlanders niet meer behartigt, maar van een middeleeuwse veroveringsideologie, kun je dit niet afdoen met ‘gewauwel’. Jij bent toch degene die altijd inhoudelijke argumenten wilt? Geef het goede voorbeeld zou ik zeggen. Wat daar gesteld wordt is wel degelijk waar. En een feit!

     1.   

      Nee, @IJscoman. De ChristenUnie behartigt de belangen van christenen in Nederland. Zij komen in opstand tegen de plannen van alle seculiere partijen: tegen abortus, tegen euthanasie en tegen de Wet Voltooid Leven. Ze spannen zich op alle mogelijke manieren in om deze verregaande vorderingen op medisch-etisch-gebied tegen te houden. Daarbij heeft zij de voorzet genomen met een speciaal manifest. Daarom zijn de gesprekken tussen D66 en de ChristenUnie geklapt, daarom zit de CU nu niet in de regering. Blijkbaar weigeren jij en Suijkerbuijk dat in te zien. Het is gewauwel, omdat het zó overduidelijk is. Immers, als de CU een moordlustige ideologie zou vertegenwoordigen, zat zij nu met D66 in Rutte III.

      Op 15 maart 2017 heeft Nederland pro-Europees gestemd. Daar heb je je inderdaad bij neer te leggen. Voorts zien we dat fatsoenlijke partijen (waar ik FvD overigens ook bij optel) de overhand hebben. Dat betekent dat de meerderheid van het volk niet stemt op een partij die in het openbaar bevolkingsgroepen wegzet. In het verlengde daarvan zien we hoe Nederland een beschaafd en fatsoenlijk land is.

    2.   

     Bij neerleggen haha dat zie je verkeerd trol we leggen er ons nooit bij neer en wees maar dankbaar dat we dat ook niet doen idioot.Anders eindig jij ook met een mes op je strot of draai je snel bij als de moslimmekes jou komen halen.Want zo’n type ben jij ook nog wel

 7.   

  Je kunt beter met de CU in zee gaan dan met D66.
  Een partij die een aanstichtster ( Pia Dijkstra) tot moorden en genocide een belangrijke plek in haar gelederen geeft heeft NIETS te zoeken als onderdeel van de Regering.
  Na veel vijven en zessen stemde deel van D66 wel voor erkenning Armeens genocide. Dat dan weer wel. Maar andere partijen weer niet. En raadt eens wie dit zijn?
  Partijen als de CDA, D66, SP en GroenLinks hebben voor de erkenning van de Armeense ‘genocide’ gestemd. Dat blijkt uit de stemmingsuitslag dat is gepubliceerd op de website van de Tweede Kamer. De motie werd uiteindelijk verworpen met 63 tegen 78 stemmen.
  De enige partijen die tegen stemden waren VVD, PvdA en DenkNL.
  De SP, CDA, PVV, D66, CU, GroenLinks en de SGP stemden voor.

 8.   

  De NOS is het verlengstuk van de Linkse kerk en die houdt niet van een andere kerk. Zij houden niet van alles wat tegen hun linkse instelling druist. Objectief kunnen zij niet zijn en dat zijn zij ook niet. Zij spelen het wel handig want echt liegen doen zijn niet maar zij vertellen maar de helft. En mensen trappen daar in. NOS en RTL m daar heb je politiek gezien niets aan.

 9.   

  Guus Gelul, zoek eens een hobby, want hier verspil je je tijd. Er is niemand geïnteresseerd in jouw zalvende praatjes. Ga de kerk eens aanvegen bijvoorbeeld dan doe je nog iets nuttigs. Daarna kan je de toiletten van de moskee gaan reinigen.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!