Hoera! Jihadistische slachtzeloten uit Libië hangen hun AK47's aan de wilgen en gaan weer wat nuttigs doen

Geen categoriemei 28 2017, 8:00
Hoppa, en dat is weer een paar Westenhatende moordenaars minder. Ga vooral zo door!
We beseffen het niet altijd, maar ondanks het feit dat jihadisten aanslagen plegen in het vrije Westen, staan diezelfde extremistische moslims onder gigantische druk in hun eigen land. Opgejaagd door onze bommenwerpers en lokale strijders wordt ze steeds minder terrein gegund. Dat geldt voor Syrië, maar ook voor Libië. En die strijd tegen de fans van de sharia werpt zo z'n vruchten af: één van de meest vooraanstaande clubs van vechtersbazen houdt het voor gezien en heft zichzelf op. Kijk, daar hebben we wat aan:

"De extremistische moslimbrigade Ansar al-Sharia in Libië heeft aangegeven dat de groepering zichzelf opheft. De reden is dat ze grote verliezen hebben geleden, staat in de verklaring van de aan al-Qaeda gelieerde militie.

In de verklaring meldt Ansar al-Sharia dat er leiders zijn gedood en dat de groepering veel strijders heeft verloren. Oprichter Mohamed al-Zahawi stierf begin 2015 aan verwondingen die hij opliep tijdens gevechten. Daarnaast liep een groot aantal van de leden over naar terreurgroep Islamitische Staat."

Dat is natuurlijk uitstekend nieuws: hoe minder jihadisten er rondlopen op deze planeet, hoe beter het uiteraard is. Dat één van de vaandels van het bloedrode terrorisme nu wordt neergehaald, kan dan ook alleen maar met gejuich worden begroet.
Er is echter wel één 'maar'. Het is heel goed dat Ansar al-Sharia niet meer bestaat, maar zoals nieuwsberichten ook al aangeven zijn veel strijders overgelopen naar ISIS. Reden, dus, om de oorlog tegen die gekken met stevigere middelen voort te zetten. Want zou het niet prachtig zijn als straks ook ISIS gedwongen is zichzelf op te heffen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten