Hongaarse minister heeft schoon genoeg van EU-dwingeland Frans Timmermans. "Hij moet direct z'n spullen pakken!"

Geen categoriemei 06 2017, 10:30
Als het aan Péter Szijjártó, de Hongaarse minister van buitenlandse zaken, ligt pakt Frans Timmermans vandaag zijn spullen nog. Die laatste kan er volgens de Hongaar beter mee stoppen. Dit zegt Szijjártó naar aanleiding van een uitspraak die Timmermans heeft gedaan aan het adres van de Hongaarse president Victor Orbán.
Op 26 april jl. hield Orbán een toespraak voor het Europees Parlement. Hierin verdedigde hij zich tegen Frans Timmermans, die daar tegenover hem stond. Hoofdonderwerp van het debat was de Centraal-Europese Universiteit van George Soros. Orbán noemde Soros in zijn betoog 'de Amerikaanse financiële speculant.'
Dat Soros en Orbán de beste vrienden niet zijn weet inmiddels iedereen. En dat Soros heel andere visies heeft op de Hongaarse politiek dan Orbán is ook duidelijk. Maar dat eurocommissaris Frans Timmermans ervoor kiest om Orbán van antisemitisme te betichten is belachelijk.
Verschil van inzicht als het gaat over de (inter)nationale politiek heeft niets te maken met de religieuze of ethnische achtergrond van George Soros. De uitspraak van Frans Timmermans is daarom totaal ongefundeerd en daarom verwerpelijk.
Maar of het mij verbaast? Niet echt. Gedurende zijn hele Europese carrière kunnen we met enige regelmaat weer kennismaken met zijn losse flodders. Over een scala aan onderwerpen doet hij zijn boude uitspraken. Zoals eind vorig jaar, over de Gülenbeweging, of in 2014, toen hij erg pijnlijke beweringen deed over de slachtoffers van de ramp met de MH17.
Een cursus zelfbeheersing zou een geweldige stap voorwaarts betekenen voor Timmermans.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten